2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

LOGOUT A-tól Z-ig

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Mivel nincs még elérhető szabályzat a LOGOUT-ra, viszont néhány íratlan szabály van, amiről...

[ ÚJ TESZT ]

Mivel nincs még elérhető szabályzat a LOGOUT-ra, viszont néhány íratlan szabály van, amiről csak igen kevesen tudnak, ezért gondoltam leírom a LOGOUT-ról, amit tudok.

tartalom:

Tartalom

CÍMLAP:

Itt jelenik meg minden olyan írás, aminél az írás megalkotója a Közérdekű bejegyzés részt bepipálta, erről kicsit később. A főoldal 2 nagyobb részre van osztva. Felül vannak a friss szakmai írások:

riss szakmai írások

Ide kerül minden olyan írás, ami a számtech, it-ipar, telefónia, házimozi, fotó, játék kategóriában található és az író a cikk megjelenésekor a Közérdekű bejegyzés?-t bepipálta. Négy napon belül egy ilyen írásra van lehetőség.

A szakmai írások alatt található a portálajánló, alatta pedig a következő nagyobb rész, a friss off-topic írások:

Friss off-topik írások

Ide a kultúra, utazás, sport, az élet és az akármi rovat közérdekű bejegyzést kapott írásai kerülnek.

A főoldalon egy blokkban (friss szakmai írások vagy friss off-topic írások) egy szerzőtől 5 napon belül egy írás lehet kint. Ha 5 nap múlva is még kint van az írása a címlapon, akkor addig kell várnia a következő címlapos írással, amíg le nem kerül onnan. Erre azért van szükség, hogy mindenkinek legyen helye a főoldalon.

A TOP ÍRÁSOK részben a legutolsó 5 kiemelt írás van. A TOP ÍRÁSOK-ba került írások címe maximum 37 karakter lehet. Ha a cím 26 karakternél hosszabb, akkor az kap egy rövidebb nevet a portálajánló miatt. Ide azok az írások kerülnek, amik elég érdekesek, információdúsak, széleskörű érdeklődésre tarthat számot, elgondolkodtató, vitára sarkall. Kiemelésükről az oldal főszerkesztője gondoskodik.

Top írások háttér

A TOP SZERZŐK részben azon szerzők találhatóak, akiknek a legtöbb kiemelt (top írások) cikke van. A további top szerzők kicsit lejjebb találhatóak a további top szerzők-nél.

ÍRÁSOK:

Itt találhatóak napra bontva a címlapos írások. Amelyik írás kék színnel van kiemelve, az TOP írás.

blog reakciók:

Blog reakciók

Szerzők írásainál bal oldalt helyezkedik el, az utolsó 15 olyan topikot mutatja csökkenő sorrendben, amelyhez hozzászóltak.

Cikk írása:

Kezdés

Bejelentkezés után az ÍRNI SZERETNÉK linkre kattintva neki is lehet állni az írásnak, mely 2 lépésből áll.
Az első lépésben az írás címét, szövegét, kereséshez való kulcsszavakat kell beírni. A kulcsszavakhoz legalább egy dolgot be kell írni, ellenkező esetben a "Túl sok vagy túl kevés kulcsszót adtál meg az íráshoz (min. 1db, max. 5db)!" hibaüzenet fog megjelenni. Ezen az oldalon meg kell még adni az írás témakörét és az írás típusát.
A második, befejező lépésben első írásunk alkalmával egy ilyen kép lesz előttünk:

Írás szerkesztése panel 1

Az írás megjelenik résznél az éppen aktuális dátum helyezkedik el, a rendszer az időt a valós időnél 5 perccel teszi későbbre, hogy ha az utolsó pillanatban mégis kiegészítenénk a cikket, legyen rá lehetőség, mivel a megjelent cikk előredátumozásához már segítséget kell kérni. Ez az alapértelmezett beállítás, amit természetesen a megjelenésig felül lehet bírálni, csak előre kell dátumozni az írást.

A Közérdekű bejegyzés? alaphelyzetben nincs bejelölve, így csak a saját blogból érhető el az írás, a főoldalon nem lesz kint. Sokszor láttam, hogy egy felhasználó több részből álló cikket kirak a főoldalra. [u]Egy felhasználótól egyszerre 1 cikk lehet a főoldalon, főoldalra kerüléshez 2 cikk között legalább 5 napnak kell eltelnie.[/u] Erre azért van szükség, hogy mindenkinek legyen helye a főoldalon, ne legyen egyeduralom.

Szabad hozzászólni? Mindenki eldöntheti, hogy akar-e az íráshoz kommenteket vagy sem. Az írás megjelenése után ezt az opciót addig lehet állítgatni, amíg az első hozzászólás meg nem születik.

Nem értettem, hogy a cikkek aljához hogyan lehet előző cikket csatolni. Második cikkem írásánál elém tárult a rejtély, a második ablak eme plusz dologgal egészült ki:

Írás szerkesztése panel 2

IRÁNY AZ OLDALAM

Itt alapértelmezettként az utolsó 30 írás jelenik meg. Mindenkinek a saját írásánál ott van, hogy mennyi lekérés történt az írásról, ezt csak az írás feltöltője és a nagybetűsök láthatják.

Lekérések

Az írás még folytatódik...

Valakinek az oldala:

Valakinek az oldala

Az avatar/név páros alatti szürke sávban alapértelmezettként a http://logout.hu// link jön be. Ez alatt el lehet helyezni egy rövid ismertetőt, hogy ki vagy, vagy hogy miről írsz. Egyiket sem kötelező megadni, ezeket a beállításokat a saját adatok módosításánál lehet elérni.

Logout bemutatkozó kitöltése az adatlapon

Ezen adatok módosításához be kell lépni a fórumba, majd felül az információs sávon az adataim hivatkozás alatt lehet módosítani a profilt.

Saját adatok szerkesztése

Az összes írás-nál az adott szerző minden írása megtalálható. Ha valakinek az összes írások száma 10 db, de csak 9 írás található, akkor az azért van, mert a szerzőjének van egy előre dátumozott írása, amit a többiek még nem láthatnak.
A kiemelt írások-ra kattintva az aktuális blogoló Top írásai érhetőek el.

Ha valakinek ezen kívül kérése, problémája van, forduljon az oldal főszerkesztőjéhez, Racecam-hoz: [link] privát üzenetben, vagy a Moderátort keresek! aktuális topikjában: [link]

A motor a ":[u][/u])" és hasonló kódú smiley-kat nem jeleníti meg, csak ha egy kötőjel is van a kettőspont és a fej megjelenítéséhez szükséges betű vagy karakter között: ":-)". Ez könnyen megkerülhető, a kettőspont és a karakter közé egy bb kódot be kell írni, és természetesen le is kell zárni, így kell kinéznie az írás szerkesztésénél: [b]:[b[b][/b]][/b[b][/b]])[/b]

Winner_hun

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.