2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Logitech VX revolution teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nemrégiben szereztem be ezt az egeret, ugyanis a régi kábeles volt, és a laptop-nál elég...

[ ÚJ TESZT ]

Nemrégiben szereztem be ezt az egeret, ugyanis a régi kábeles volt, és a laptop-nál elég macerás, mindig útban van meg hát mindenki tudja miért nem jó. Tehát erre a Logitech termékre esett a választásom mivel ez tetszett meg a legjobban. Az ára igen széles skálán mozog, én 14.000Ft-ért szereztem be, ennél olcsóbban sehol sem találtam. A legtöbb helyen 18-20e körül mozog, a piros - hülye azért nem vagyok - testvérünknél pedig szokásosan 20 felett található meg.

A doboza tetszetős, sok információval róla, de semmi extra, olyan mint a többi. A dobozon belül az egeret, az usb vevőt ill. egy darab elemet találhatunk. Természetesen van leírás is, de azt hiszem senkinek semmi újat nem fog nyújtani. A cd-n a SetPoint szoftware-t találhatjuk meg, viszont az interneten máris frisebb van, úgyhogy érdemes onnan leszedni és rögtön azt feltenni.

Nos, nézzük akkor a kütyüt. A mérete olyan közepes, a nagymancsúaknak nem ajánlott, az átlag kézbe pont belesimul és kényelmesen használható. Notebook egérről van szó, ezért kisebb az asztali társánál (MX revolution). Volt szerencsém pár noti egérhez, köztük az extra kicsikhez, hát ahoz képest menyország, de úgy átlagban is viszi a pálmát. Volt egy Microsoft 6000-res típusú patkány is már a kezeim között, ahhoz képest is sokkal kényelmesebb, igaz, csak a jobb kézben. A balkezesek rögtön le is mondhatnak róla. Tehát a Bill bácsi egerénél kényelmesebb illetve nagyobb is.
A külseje elég tetszetős számomra, kifejezetten modern, és hightech stílust tükröz, haverom szerint viszont olyan mint egy bálna. Izlések és pofonok, szerintem a nagytöbbségnek tetszeni fog.


[kép]


Az egerünkön összesen 10 gomb állás van. Bal oldalt van két gomb, mellyel előre ill. hátra ugorhatunk pl. a böngészőnkben. Szintén bal oldalt található az egér legvégén egy két irányba húzható gomb, mely alapesetben a nagyításra van állítva, de természetesen lehet állítani rajta. Van még ugyebár a jobb ill. bal gomb, mely kényelmesen használható, aztán ott van még a kereső gomb középen. Ezzel egy kijelölt szövegre tudunk keresőben azonnal rákeresni. Ez nagyon hasznos dolog, igaz, a programban csak külföldi oldalak keresőit állíthatjuk be, viszont ha pl. a UK google-t lőjük be, akkor magyar oldalakon fog keresni. Tehát, gombokra visszatérve maradt a scroll gomb mely 3 állású: jobbra, balra ill benyomva. Sajnos a középső gomb nem teljesen külön el, sokszor oldalra sikerült nyomnom helyette, de megszokható.


[kép]


Most pedig jöjjön a csoda scroll. Két féle mód választható rajta (az egér alján lévő állítóval), a megszokott kattogós, pontos görgetés, mely olyan mint eddig, valamint van a szabadon pörgös menetek nélkül. Ilyen módban egy erős pörgetéssel 15mp-ig is pörög a görgő. Először mikor hallottam hülyeségnem tartottam, de így használat közben nagyon jó, sokkal könyebb vele görgetni. De egyébként semmi más extra nincs benne, csak hogy pörög tovább


[kép]


Revolution egerünk természetesen lézer érzékelővel van felszerlve, mely 1000dpi-s. Nekem semmi kivetni valóm nem volt vele, nálam játékra is tökéletesen jó, a bátyám nagy CS-s, neki egy A4tech rádiós egere van, ami irtó béna ehhez képest és még azon is jól nyomja. Tehát játékra is tökéletes, úgy mint minden másra.


[kép]


Az usb vevő természetesen elhelyezhető az egerünk belsejében, nagyon elegánsan van egy hátsó bejárat számára, kivenni pedig egy gomb megnyomásával lehet. Amikor behelyezzük a vevőt az egér kikapcsol, ill amikor kivesszük bekapcsol, ezzel sok energiát takarít meg. A vevő nagyon kicsi, ennél kisebb szerintem nincs is, szóval nagyon praktikus. Hatótávolsága pedig kb. 5-7m, ami még sok is egy laptophoz.


[kép]


Az elem állítólag fél évig is kibírja, erről nem tudok még nyilatkozni, számomra még az egy hónap is tökéletes lenne. Minden bekapcsoláskor kigyulladnak a töltöttségjelző ledek az egéren (ami nagyon jól néz ki szerintem) és mikor már kevés a kajak a kütyüben pirosan jelez, hogy tölteni kéne (amihez természetesen kell venni egy elemtöltőt).
A készülék alján található még egy led, mely azt jelzi hogy be van-e kapcsolva az egerünk, viszont ez csak akkor ég, mikor az egeret felemeljük (és a lézer nem kap jelet), ezzel is spórolva az energiát. Természetesen kézzel is ki/be kapcsolhatjuk az alul található gombal. További energia csökkentés, hogy ha nem használjuk pár percig akkor készenléti módba rakja magát, de amint megmozdítjuk rögtön feléled.


[kép]


Legvégül az egér szoftware-éről pár szót. Nagyon sok minden beállítható benne, a gombokhoz szinte bármit hozzárendelhetünk, és a görgőt pedig irtó sok féle képpen állíthatjuk. Szinte már nehéz kiigazodni hogy mit is állítunk rajta.
Tehát a szoftware tökéletes.

Összeségében egy nagyon jó egérről van szó, a konkurenseknek lesz mit fejleszteni ha utol akarják érni a Logitech-et. Laptop-hoz kifejezetten ajánlott venni egyet, viszont asztali pc-hez inkább az MX-et válasszuk, vagy más asztali modellt. Amennyiben a logitech eddigi minősége lesz jellemző erre is és sose kell szervízbe vinni, akkor nincs jobb választás.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.