2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Logitech M705 egér - szabadonfutó maratonfutó

A munkahelyemre kerestem olyan vezeték nélküli egeret, ami használható méretű, kettőnél több, programozható gomb van.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, tartozékok

Az egér nem friss modell, de miután pár hónapja került hozzám, és nem találtam komolyabb leírást róla annak ellenére, hogy fórumokon sokan ajánlják, gondoltam, megosztom tapasztalataimat, hátha valaki ilyenen gondolkodik.

A munkahelyemre kerestem olyan vezeték nélküli egeret, ami használható méretű, kettőnél több gomb van, és még programozhatók is, ráadásul nem túl drága. Először a 10-12 ezer forintos árat kicsit borsosnak találtam, de hosszas keresgélés után rá kellett jönnöm, hogy egy öt darab programozható gombbal ellátott vezeték nélküli, lézeres egér ennyibe kerül.

A típus története a háttérben érdekes lehet. Ha rákeresünk a Logitech
weboldalán az M705-re, rögtön két találatot is kapunk. Az egyik a "Marathon Mouse M705", a másik pedig a "Wireless Mouse M705". Az érdekes az, hogy mindkettőnek a típuskódja ugyanaz. Na ez engem is kicsit megkevert, ugyanis nem tudtam biztosan, van-e különbség a kettő között. Így utólag azt gondolom, nincs.

Vagy a különböző piacokon más a neve, vagy a megjelenéskor még a Marathon jelzővel adták el. Ami egyébként arra utal, hogy a gyártó szerint akár 3 évig is bírja egy elemmel. Illetve kettővel, merthogy ennyi kell bele, de erről majd később.

A doboz...

A csomagolás a szokásos kagylóhéj, de a jó pont, hogy a Logitech is, ahogy egyre több gyártó, rájött, hogy ezt kinyitni veszélyes, így a hátulját három oldalon gyakorlatilag teljes hosszban végigperforálták, hogy pár vágással kevesebbel ússzuk meg a kibontást.

...és a tartalma:

Az egér mellett a szokásos dolgokat találjuk. Egy használati útmutatót, garanciát, két elemet és természetesen a híres-neves Unifying vevőegységet. Ami pozitívum, hogy a rózsaszín nyuszikás elemeket csomagolták mellé. Így, gondolom, könnyebb elérni a maratoni teljesítményt, amihez nyilván hozzájárul az elemek száma is, hiszen ha arra gondolok, hogy az otthon használt M185-ös egerembe egy elem kell (több el sem férne), és már két éve megy vele, akkor két elemmel a három év az igazán nem sok.

A Unifying vevőegység annyira kicsi, hogy alig lóg ki a gépből, így kitörni biztos nem fogjuk az USB aljzatból. Ez leginkább a laptoposok örömére szolgál. Kiszedni könnyű, van rajta fogás, de ha benyomtuk mondjuk egy billentyűzet és egy USB hub csatlakozója közé a gép hátuljában, semmi sem ment meg minket attól, hogy mindent kihúzzunk körülötte, mielőtt azt is ki tudjuk piszkálni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Steelseries Sensei Wireless bemutató

    Kemény fába vágta a fejszéjét a Steel, amikor vezetékmentesítette a csúcsmodelljét, a Sensei-t. Siker vagy bukás?

  • Logitech G502 Proteus Core

    Egy hibátlan összeszerelésű egér 11 gombbal, makró lehetőséggel, 12000 DPI-vel. Mi kell még?

  • Logitech G302 egér teszt

    Egy kizárólag MOBA játékosoknak készített egér. De megfelel-e a követelményeknek és tényleg csak MOBA játékosoknak?

  • Hanyattegér: CST L-Trac 2545

    Trackball biliárdgolyóval: precíz irányítást tesz lehetővé, kíméli a kezet, de a gyors mozgást szokni kell.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.