2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Logitech G700s - Excalibur

Az Excalibur minden kardok kardja, mi lehet a közös benne és a Logitech G700s-ben? A cikkből kiderül!

[ ÚJ TESZT ]

Doboz, külső

Ennyi bevezető után lássuk, hogy mit tud maga az egér.

Az egér a Logitechtől megszokott, minőségi, ablakos dobozban érkezett. A doboz előlapját kis mágnes tarja a helyén, ezt könyvszerűen ki lehet hajtani, ekkor láthatóvá válik az egér a masszív buborékcsomagolás alatt, sőt, még a kezünket is rátehetjük, hogy érezzük az egér formavilágát.

Maga a doboz nem rejt túl sok mindent, inkább a szükséges minimumként írnám le a tartalmát. Egér, a hozzá tartozó 1000 Hz-es vevőegység, töltő- és adatkábel, egy hosszabbító kábel az USB vevőegységnek, illetve némi papíranyag, garanciális feltételekről, quick start guide és egyéb kukatöltelék anyagok.

Az egér működéséhez szükséges akku magában az egérben van már gyárilag, a tárolás során történő véletlen érintkezéstől egy kis papír betét védi, amit egy mozdulattal el tudunk távolítani, így az egér azonnal működésre fogható.
Az egérhez egy 2000 mAh-s Any-Time típusú akkut kapunk gyárilag (külföldön bezzeg Eneloop akku jár az egérhez).

Ezt természetesen már a rendelés pillanatában egy nagyobb, 2700 mAh-ra cseréltem, reménykedve benne, hogy némileg megdobja az akkuidőt.
Gyors csere, és kezdődhet is az inspektáció.

A vevőegység kis mértékben tér el a Logitechtől megszokott nano vevőről, a forma minimálisan más, a méret ugyanaz, az USB portból éppen csak annyira lóg ki, hogy meg lehessen fogni. Nagyon apró, nagyon kényelmes. Jelenleg kb.1,5 méterre van a PC-m az asztalomtól, ekkora távolságból a kapcsolat még kiváló, játékra is alkalmas, 3 méternél nagyobb távolságoknál már apróbb mikrolaggokat észre lehet venni. Netezésre, navigációra még így is tökéletes, ilyen körülmények között nem észlelhető a jelenség, csak játék közben, nagy sebességű rántásoknál, ott is ritkán.
Azonban 1,5-2 méteren belül a kapcsolat teljesen stabil, nem lehet észrevenni különbséget a vezetékes és vezeték nélküli mód között.

Ha már a vezetéknél tartunk. Gyári tartozéka az egérnek egy USB – Micro USB átalakító, hosszabbító és töltőkábel, és ez az egyetlen tartozék, amit nem tudok pozitívan értékelni, mi több, kritikán aluli a minősége.
Hihetetlenül vastag, ilyen vastag USB kábelt talán még nem is láttam életemben, és ennek megfelelően teljes mértékben mellőzi a rugalmasság minden formáját. Jellemző módon, ha rákötjük az egeret, hajlamos tolni azt, no nem olyan szolidan, mint amire minden USB kábel képes, hanem jó 40 centivel arrébb pakolja a kis rágcsálót. Egész egyszerűen kritikán aluli.

Nem tudom elképzelni, hogy ezt a Logitech spórolásból csomagolta be az egér mellé, vagy ezzel is arra akarta ösztökélni az egér tulajdonosait, hogy vezeték nélkül használják a rágcsálót, de akármi is volt az eredeti szándék, ez a kábel akkor is minősíthetetlen.
Az egyetlen pozitívuma, hogy a Micro USB port formája úgy lett kialakítva, hogy tökéletesen passzoljon az egéren kialakított dokkoló formájához. Mivel azonban ezt a kábelt jó ízlésű ember az életben nem fogja használni, ez lényegében mindegy is.

Jómagam amúgy akkor sem tudnám használni a kábelt, ha valamiért szükség lenne rá, mivel a vastagságának hála nem fér bele a Razer Armadillo 2 kábelvezető vájatába. Tény, ami tény, az Armadillo 2 nem túl bőkezű kábelmenedzsment okán, de ez a kábel akkor sem férne be, ha fele olyan vastag lenne.
A megoldás nagyon egyszerű, a netről rendeltem egy 1,5 méteres telefon töltőkábelt, ami már kényelmesen elfér az Armadillóban. Igaz, a kábel a PC-mig feszülés nélkül nem ér el, de egy szabad konnektorig igen, itt pedig egy szimpla telefon töltőbe dugva, vígan tölti a kis egeret.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.