Logitech G533 headset bemutató

  • (f)
  • (p)
Bemutató – Írta: | 2017-03-18 14:30

A Logitech új csúcs fejhallgatóját kaptam a kezeim közé. Nézzük, miért is kell ez nekünk...

Kulcsszavak: . LogitechG533headsetbemutató

[ Új teszt ]

Előizé, szó - hú de régen írtam már...

Sziasztok!

Majd 2 és fél év telt el, amióta nem jelentkeztem Logitech újdonságokkal. Ennek két oka van. Az egyik az, hogy kevesebb dolgom akadt mostanában a Logitech háza táján. A másik ok meg az, hogy ami dolgom akadt, azt is titoktartási szerződés gátolja, hogy megosszam bárkivel.

Ezt most nem kaptam meg tesztelésre a megjelenés előtt. Nem voltam tagja a fejlesztő csapatnak, én az egerekkel vagyok közelebbi kapcsolatban. Ezt a fejhallgatót én kértem, hogy legyen végre valami, amiről írhatok is.

Írtam egy emailt az összekötő embernek, és kértem egyet. A Logitech fejlesztői központja itt van tőlem 7 km-re Írországban. Gondoltam, bemegyek érte, ahogy máskor is.

Neeem, a headsetek nem rájuk tartoznak, továbbküldik a kérést.

Kisvártatva jött egy email Magyarországról, az ottani felelős kapcsolattól, akikkel egyébként szintén jó viszonyt ápolok, hogy akkor tessék, itt van. Mondom jó, de én meg 2000 km-rel arrébb. Nem gond, küldtek egyet Hollandiából, a központi raktárból. Köszi Péter a közbenjárást. :)

Így most egy G533-ast fogok összehasonlítani egy régebbi típussal, a G930-cal.

Nem nagyon lehet tesztről beszélni egy fejhallgató esetében, mert az eredmények szubjektívek. Ami nekem jobb hangzásra, az másnak lehet gagyi. Ami nekem nem tetszik, az esetleg másnak szép. Szóval azt próbálom jobban előtérbe helyezni, ami kézzel foghatóbb. Nem írom oda minden mondathoz, hogy "szerintem", de nyugodtan képzeljétek oda.

A következőkben az én véleményemet fogjátok olvasni, az én tapasztalataim alapján, az én látószögemből. Tehát szerintem...

Kicsomizzam?

A kék-fekete dobozon egy fekete kép a fejhallgatóról, semmi csicsa, semmi extra.

Mintha csak azt akarná sugallni, hogy "kinézted ezt te már magadnak régen, tudod, hogy mit veszel". Mondjuk esetemben ez így van, kivéve, hogy nem kellett kifizetnem...

Sok felsorolni való nincs a dobozban. Egy USB kábel van hozzá, amivel tölteni lehet, egy szokásos összehajtogatott több nyelvű felhasználói útmutató, vevő egység és a fejhallgató. CD nincs.

Mikor tűntek el a CD-k? Ezt tudja valaki? A felhasználói útmutató mikor fog eltűnni? Mentsük már meg a hódokat, vagy miket. Fákat.

A G930-hoz annak idején járt egy USB dokkoló és hosszabbító. Itt nincs. Biztos nagyobb a hatótáv...

Majd kipróbálom.

Első ránézésre egy kicsit idegenkedtem tőle. Olyan bumszlinak tűnik a hangszóró rész, de ennek is megvan az oka.

A fényes műanyag részek fóliával voltak védve, gyorsan leszedtem őket.

Ránézésre

Ami nagyon szembetűnő, hogy a fülpárna és a fejpárna perforált szövetből van.

Végre nem fog szétmállni a műbőr borítás, mint a G930-nál.

Egy pont a G533-nak.

Mechanikus ki-be kapcsoló gomb, ez is egy nagyon jó pont. Nem kell nyomva tartani a gombot kitudjapontosanmeddig, hogy kikapcsoljon. Egy mozdulat, és kész.

A programozható gombok száma sajnos lecsökkent. Egyre. Alapbeállításként mikrofonnémító gomb, de természetesen a kiskutyafüle is ráprogramozható. Nem tudom, hogy a világon létezik-e ember, aki a fejéhez kapkodva nyomogat programozott gombokat... kivéve talán, ha médiagombok vannak oda állítva. Vegyük akkor ezt egy rossz pontnak.

A mikrofon már nem teljes hosszában rugalmas, mint a G930-nál, hanem egy kihúzható kis rész van a végén, ami hajlítható. Elsőre idegen volt, de végül is nem rossz. Ezt se rossznak, se jónak nem minősíteném.

Némításkor a piros fényt a mikrofon végén felváltotta egy hangjelzés. Valójában ez is megszokás kérdése.
Felhajtott mikrofon esetében természetesen azonnal néma üzembe megy át, ugyanúgy, mint a régebbi modell esetében.

De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük meg működés közben.

Műköggyé'

Amint bedugtam a vevő egységet a gépbe, rögtön frissítésbe kezdett a Logitech Gaming szoftver.
Már volt egy problémám a régi fejhallgatóval, ami előjött az újon is. A TeamSpeak 3 használatakor bizonyos idő után a mikrofon elnémult. Csak a TS3 újraindítása segített, de csak kis időre. Nem jöttem rá mitől van, újratelepítettem a gépet, és most jó.

Apropó újratelepítés. A fejhallgató vevőjét már nem kell kihúzni, amikor telepítjük a Logitech szoftvert. Ezt a kifejezetten lusták fogják értékelni. Szóval nálam egyértelműen plusz pont. :)

Újabb plusz pont, hogy amikor kimegyek a hatótávból (ami egyébként nagyjából ugyanannyi, mint a G930 esetében), és megszakad a kapcsolat, amikor visszaérek a vételi körzetbe, már nincs az a hatalmas reccsenés, mint a régi modellnél.

Hatalmas fekete pont számomra, hogy a Logitech még mindig nem tudta azt megoldani, hogy ha kikapcsolom a fejhallgatót, akkor már ne ez legyen az alapértelmezett lejátszó eszköz, mivel nincs jelen. Úgy értem, ha van egy hangszóró, amit használunk, akkor a fejhallgató bekapcsolása felülírhatná a beállításokat, és nem kellene manuálisan átkapcsolni, az nem lenne rossz. Vagy lehet, hogy van erre mód, csak én nem tudok róla. Ha valaki tud erre valamit, akkor ne tartsa magában. :)

Az akkuidő nagyon jónak mondható. Szerintem duplája a réginek, bár mondjuk ebben új akksi van. De érezhetően jobb.

Kényelmes nagyon. Papír szerint kicsit nehezebb, mint a G930, de nem lehet észrevenni.

Szól, mint a veszedelem. Meghallgattam pár YouTube-os teszt anyagot, néhol beleborzongott a hátam is.

Ami nagyon fontos: első használatkor érdemes bemenni a Gaming szoftverbe, és a beállításoknál lejjebb venni a mikrofon hangerejét. Alapból nagyon fent van, és bár halkan, de zúgó hangot ad ki, ami ha épp nem szól semmi, nagyon feltűnő.

Levezetés, lazítás

Visszatérve a fülpárnára, könnyen eltávolítható, így tisztítható.

Az akkumulátor könnyen hozzáférhető, szerelés nélkül cserélhető. Bár remélem nem mostanában lesz rá szükség.

Őszintén szólva, tényleg bajban vagyok. Számokkal nem tudom alátámasztani, hogy miért jobb ez a fejhallgató, mivel nincsenek kézzel fogható tesztadatok. Mindenesetre hangzásra szebb, viselni kényelmesebb, az üzemidő lényegesen hosszabb, az anyaghasználat is jobb. A hatótávot nem növelték meg értékelhetően.

"Kicsit" lehetne szebb is, nem vitték túlzásba a designt, egyszerű, mint a szobakilincs. De talán épp ezért is szerettem meg ilyen gyorsan.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha bármi kérdésetek lenne, nyugodtan tegyétek fel, amint tudok, válaszolok.

Köszönöm, hogy elolvastátok.
Legközelebb, ha találunk valami értelmes (érdemes) játékot Battlefield témában, akkor jelentkezünk egy újabb nyereményjátékkal. De ez más lapra tartozik.

Legjobbakat.

Üdv, gabipaci