2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Logitech G303 Daedalus Apex egér

Aki megveszi és tetszik neki a forma, az ezentúl nem fogja okolni az egerét, amiért elhibázott egy-egy fejest.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, külső

A G502 megjelenésével debütált az új PixArt PMW3366-os szenzor, ami nem meglepő módon Logitech exkluzív, tehát más gyártónál nem fogjuk ezt a remekművet látni. A G502-be belepakoltak minden vásárlócsalogató dolgot, ami igazából teljesen szükségtelen, viszont el lehet adni a tájékozatlan vásárlóknak. Az így piacra dobott termék ezáltal olyan nehéz lett, mint egy vezetéknélküli egér, ami a profi és félprofi játékos tábornál kiverte a biztosítékot.

Sokan egyből azt szerették volna, ha ezt a szenzorimplementációt átültetik egy kisebb, könnyebb házba, ami általában a G100s-féle burkolatot jelentette volna. Nos, meg is érkezett a gyártó (fél)válasza a kérésekre és piacra dobta a G303-at, ami az abszolút felsőkategóriás érzékelőt ötvözte a G302 furcsa formájával, így sok potenciális vásárló kissé csalódottan élte meg, hogy nem a sokat használt és követelt forma mellett döntött a gyártó.

A Logitech emberei úgy döntöttek, hogy nem a sokak által kedvelt formát viszik tovább (MX300, G100s, G3, és hasonlók), hanem a teljesen új dizájnjukat használják újra, létrehozva a laikus szemlélőnek két teljesen egyforma egeret. (G302, G303) Ránézésre nem is tévednek a kevésbé informáltak, de ami a burkolat alatt rejlik, már nagyon rácáfol erre a megállapításra.

Már lassan 3 hete használom az egérkét, így elég jól kitűntek az esetleges gyengeségei és erősségei. Nézzük is meg, hogy mit kapunk azért a tetemes összegért (~22 000 Ft), amit a checkoutnál ott kell hagyjunk a Logitech webshopban. Mivel a jelenlegi áruellátás eléggé akadozik, a hazai (és szinte minden külföldi) boltok polcaira a mai napig nem került ki a termék. (2015.04.02) Ez lehet, hogy valamiféle Logitech taktika, de ebbe felesleges is lenne belemenni.

Csomagolás

Az egér csomagolásánál nem találunk semmi különlegeset. A doboz dizájnja tökéletesen beleillik a korábbi G szériás egerekébe.

A belsejében sem ér minket "müzlisdoboz-szintű" meglepetés. Pontosan azt kapjuk, amiért fizettünk. Nincs mellékelve extra talp vagy dogtag a gyerekeknek. Csupán egy vastagabb és egy vékonyabb papír, amit - miután kibontottuk az egeret - vissza is pakolhatunk a dobozba.

Súly, méret, forma

Az első (és második) ránézésre furcsa formájú egér súlya ~89 gramm, tehát egy alsó-közép súlyú rágcsálóval van dolgunk. Nem is túlzottan könnyű, de azért az átlagosnak mondható 95-100 grammtól érezhetően légiesebb.

A méretei egy az egyben megegyeznek a G302 méreteivel, vagyis 115 mm hosszú, 65 mm széles, valamint a padról 37 mm magasra emelkedik ki.
Az egyedi formatervezés miatt nagyon megosztó az egér, ami a kényelmet illeti. Az erőteljes rombusz alak sokak számára furcsa lehet, ezért nagyon javallott, hogy vásárlás előtt valahol próbáljuk ki vagy ezt, vagy a G302-t. Méretei miatt leginkább claw és fingertip fogásokhoz tudom elképzelni, viszont nem kizárt, hogy kis kezűeknek palm grip-re is megfelelő lehet.

Néhány összehasonlító kép más egerekkel:

Logitech G100s, Logitech G303, Ninox Aurora

Logitech G402, Logitech G303, Roccat Kone Pure Military

Logitech G303, Steelseries Kana V2

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Hanyattegér: CST L-Trac 2545

    Trackball biliárdgolyóval: precíz irányítást tesz lehetővé, kíméli a kezet, de a gyors mozgást szokni kell.

  • Logitech G302 egér teszt

    Egy kizárólag MOBA játékosoknak készített egér. De megfelel-e a követelményeknek és tényleg csak MOBA játékosoknak?

  • Logitech G502 Proteus Core

    Egy hibátlan összeszerelésű egér 11 gombbal, makró lehetőséggel, 12000 DPI-vel. Mi kell még?

  • Roccat Military Pack

    Most egy egész csomag jár az egér árában, katonás tematikával: dizájnban passzoló egérpad, egy dögcédula és bónuszok a War Thunder játékban.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.