Hirdetés

2020. július 6., hétfő

Gyorskeresés

Logitech G302 egér teszt

Egy kizárólag MOBA játékosoknak készített egér. De megfelel-e a követelményeknek és tényleg csak MOBA játékosoknak?

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek, tapasztalatok

Jitter teszt Paint-ben, ami megmutatja az egérkurzor remegését. SteelSeries - szilikon spray-vel lefújt - szövetpadon, szerény rajztudásommal. A kiegyensúlyozott mozgást Delta Zero szenzor biztosítja.

2080 DPI alatt "raw input" van, vagyis a rendszer nem próbálja korrigálni a kurzor mozgását. 2080 DPI felett azonban bekapcsol a rásegítés.

Hirdetés

Klikk képesség az én ujjaim szerint:
Jobb klikk/perc: 520
Bal klikk/perc: 500
3*10 másodperces mérések átlagában.

Klikk/perc arány játékok alatt:
LoL support - cca. 150
LoL adc - cca. 180-200
Diablo 3 - 130-170
LoL 1-1 25 perces meccs eredménye, Diablo 3 egy óra játék eredménye wizard karakterrel, különböző spellekkel.

Az egér adatlapja szerint 3 m/s sebesség lekövetésére képes. Ezt valószínű nem tudtam átlépni, mert nem tapasztaltam helytelen lekövetést. Tesztelve Counter-Strike: Source 1.6.
Külföldi tapasztalatok alapján is vegyes a kép. Volt, aki szerint nem megfelelő FPS játékra, másnak viszont nőtt a pontossága. Ugyanakkor jó referenciaként szolgálhat, hogy az egyik legnézettebb Counter-Strike versenyző is ilyen egérrel játszik.

Összegzés

Egy igazi játékos egeret kaptunk a Logitech-től, mely lenyűgöző külsővel és kiváló kattinthatósággal rendelkezik. Tökéletesnek nem mondható, mert az oldalsó gombok, fenti gomb, valamint a púp nem mindenkinek lesz kellemes. Mint minden új egeret, ezt is szokni kell. Ha viszont az ember meg tudja szeretni, akkor játékok alatt nagyon jó társ lesz. Hétköznapi használatra viszont nem ajánlom, mert vannak ennél kényelmesebb és olcsóbb egerek is. Az igényesebbek mindenképp csomagolják textilbe utazáshoz, mert a világítás körül hajlamos a karcolódásra.

A kattintás hangereje nem kiemelendő. A burkolat adhatna masszívabb érzést is, de rossz hatást így se kelt. A kábel is lehetne lazább, de szerencsére közel se olyan masszív, mint egy G700 kábele...teljesen átlagos. Könnyű és pontos használhatóság, jól klikkelhetőség és precíz szenzor jellemzi.

Az biztos, hogy a G302 teljesen megfelel a MOBA elvárásainak. Továbbá a legtöbb MMO-val is gond nélkül elbánik, ha az extra gombok nem létszükségesek. FPS játékok terén sem lehet okunk a panaszra, teljességgel helytáll.

Egész napos használata nem okoz problémát. Izzadás és csúszás nem jelentős, hiszen a kezünk teljese felületével nem érintkezik az egér.

A kialakítás miatt javaslom mindenkinek, hogy ha teheti, előbb fogja kézbe az egeret vásárlás előtt!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.