Hirdetés

2018. június 21., csütörtök

Gyorskeresés

Lisboa Life

Egy kis szösszenettel igyekeztem összefoglalni a lisszaboni kiruccanásomat az erasmusos félévét töltő barátomnál.

[ ÚJ TESZT ]

Intro

Adós vagyok magam felé még egy élménybeszámolóval a március végén, Lisszabonban tett kiruccanásomról. Nem tudtam egzakt módon átadni az élmény részleteit a sok kérdezőnek, így megpróbálom írásban összeszedni a történetet, talán több sikerrel. (Az első és az utolsó sor között legalább 3 hét telt el, ezért utólag kérek elnézést, kicsit más tempóba érkeztem vissza, mint amit kint élveztem.)

Kis csipet-csapatunk, jómagam jobbról másodikként, majd a házigazdám

Történt ugyanis, hogy a legjobb barátom meglépett Európa legszélére: fél évet tölt el Portugália fővárosában. Nem egyedül tette ezt, két másik csoporttársa és egyben közös barát társaságában dobbantottak. Az adott időkeretből lehet sejteni, hogy erasmusos mókáról van szó. Így a mesterképzésük végéhez közeledtével a cimborák úgy döntöttek, hogy kivesznek pár hónap pihenőt.

Ha engem kérdeztek, életük egyik legjobb döntése volt. Ugyan csak egy hétig ugrottam bele, de ez a portugál kitekintő felejthetetlen élmény volt. Már két hónapja van kint a pajtásom, ennek nyomán persze a tervek már jóval az utazás előtt megvoltak arról, hogy valamikor kilátogatok hozzá. A családja és néhány kedves családi barát is nagyon hiányolta, ennélfogva összeszervezésre került sor, és egy 9 fős alakulattal rohamoztuk meg.

Én, illő módon, a Lisboa albérletben leltem szállásra a héten, náluk. A többieknek picit arrébb, hotellel kellett beérniük. A delegáció sokszínűségéből adódóan nekem és a kint élő barátoknak ez egy elég kettős életmódot eredményezett a hétre. Napközben folyt a családi, baráti összeruccanás, rengeteg sightseeing, utazás, sörözés checkpointok és igen komoly gasztronómiai akciók. Az este beköszöntével jómagam és a srácok fejest ugrottunk a lisszaboni éjszakai életbe, illetve az Erasmus Life nyújtotta lehetőségekbe. Mondanom sem kell, bármennyire is volt pihentető a környezet, és volt szerencsém két igen hosszú alváshoz, nem voltam túl kipihent sem a túra előtt, sem a túra után. Persze soha rosszabbat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.