Hirdetés

2020. július 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Linux Mint Debian Edition 4

Mennyire alkalmas a hétköznapi használatra illetve hogyan szuperál egy gyenge (régi) számítógépen az LMDE4?

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés

Lehetne még több dolgot is írni a rendszerről, de nincsenek olyan más forradalmi dolgok, amitől leesne az állam. A Benchmark teszteknek itt nincs sok értelme, mivel az igazi kérdés a használhatóság. Lehetne még alaposabban tesztelgetni a rendszert, de az átlagfelhasználókat ez nem igazán érdeklik. Másrészt meg nem a részletes tesztelésről szól a cikk.

Hirdetés

Összegezve az előbb leírtakat, azt kell mondjam, hogy egész használhatónak mondható az LMDE4 az én személyes tapasztalataim szerint, ugyanakkor csalódást is okozott egy kicsit. Az egyik negatívum, hogy a telepítőben nincs particionáló. A másik, hogy a multimédiás kodekeket nem telepíti fel alapból a rendszer, hanem nekem kell feltelepíteni. A Libreoffice flatpakből való kritikán aluli telepítési idejéről ne is beszéljünk. A rendszer sebességével és stabilitásával nem volt probléma. Már egy jó ideje Manjaro Linuxot használok, így számomra az LMDE4 felejtős. Már csak azért is, mert régebbi verziójú kernelt és alkalmazásokat tartalmaz. Viszont azt ne felejtsük el, hogy a Debian a stabilitásról híres.

És hogy kinek ajánlott az LMDE4? Leginkább azoknak az átlagfelhasználóknak, akiknek nem fontos, hogy minden szoftverből és csomagból a legfrissebb verzió legyen feltelepítve, viszont fontos számukra a stabilitás. Illetve még azoknak, akik nem akarnak sokat foglalkozni a rendszerüzemeltetések problémáival, vagy egyszerűen csak használnák a rendszert.

Rendszer-információk:

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.