LG GD880 BALTASTYLE

  • (f)
  • (p)
Elemzés – Írta: | 2010-09-23 08:50

Most megosztom, miért is érdemes AZONNAL lecsapni erre a gyöngyszemre.

Kulcsszavak: . lggd880minifelhasználóiteszt

[ Új teszt ]

BEVEZETÉS

Tudom....
Bogék már írtak róla tesztet. Jobban mondva Bocha írta. De én úgy látom hogy tudnák még hozzátenni hasznos infókat....

Nos, szerény véleményem szerint, az ilyen telefonoknak, mint a MINI-nek nincs jó sorsa a mai világban. Miért is? Nos azért, mert manapság, minden héten a Mobilarénánál letesztelt készülékek legalább egy darabja Android rendszerű. És ez jól mutatja, milyen ótvar sorsuk van a zárt operációs rendszerű telefonoknak, amik ráadásul olyan árfekvésben vannak mint a MINI. Ugyanis, kis barátunk kártyás csomagban 75 körül teng a T-nél. Ez pedig manapság sok. Mindösszesen csak azért, mert szép. Mert akárhogyan is nézzük, ebben az árfekvésben találhatjuk meg a csúcs X-es Nokia X6-ot kicsit olcsóbban a Samsung Galaxy Spicát, És ha ehhez az árhoz hozzáadunk egy 10-es akkor már kezünkben lehet a Samsung Wave vagy az Omnia 2. Ami valljuk be, fényévekre van ettől a telefontól. De hála a T-nek, a kicsikét jócskán leárazták, ami az előfizetéses konstrukciót nézzünk, ugyanis az a 18.000 forint, amit kérnek tőle, szinte ingyen van. A dobozában töltőfej, mini-usb-s adatkábel és sztereóhadeset, meg némi papíros van.

KÜLSŐ

Ahogyan azt Bocha elmondta nem mini, a MINI. Habár egy Nokia 5230 mellett kicsinek tűnik, amúgy nem kicsi. Méretei 102 x 47,6 x 10,6 milliméter, tömege 99 gramm. Ami nem olyan vészes. És azis egyértelmű, hogy a tervezőjének a keze ügyébe csak egy balta volt. Semmi olyan extra formaterv nincs ami pl egy Corbynál. De ez pont jó. Felül 3,5mm-es jack, MicroUsb és a kikapcs gomb van ami a billentyűzárat is kezeli. Legfelül a fémen megtaláljuk a beszélgetésnél használatos hangszórót, illetve a másodlagos kamerát, amiből egyből rájövünk hogy a telefon 3G képes.

Viszont a minőségérzet az ott van. Külső jegyeit nézve minden minőségi. Fémek, minőségi műanyagok és edzett üveg. Minden olyan mint egy felső kategóriás telefonban. És az edzett üveg valóban olyan, ugyanis,, mivel az enyém, kicsit bátrabban teszteltem a kijelzőt, és egy véletlen folytán bennfelejtettem a zsebemben a kulcsok között és bisztron állítom a kijelző bírja a strapát. Semmi karc. De jó..... A telefon alján még a mikrofont és érdekes módon a telefon hangszóróját találjuk, ami azért érdekes, mert ha letesszük az asztalra nem lesz elfedve a hangszóró és nem halkul le, ami még egy jó pont a tervező bácsinak. Hátul a helyzet mint egy sivatagban néhány kaktusszal. Jelen esetben az LG logó és a kamera + az "5 MEGA" felirat.

OP.RENDSZER, ALAPFUNKCIÓK

A telefonban az LG saját készítésű zárt operációs rendszere van. Hála istennek azokból a jobb fajta, az S-CLASS. Paraméterezhetősége korlátolt. A háttérkép, widgetek, parancsikonok kirakása a kezdőlapra ami 3 oldalas illetve a menüben lévő ikonok sorrendjének változtatása. Ennyi. Nem túl sok. Ezt kell szeretni.
A telefonkönyv nem rossz. Elérése a főképernyőről is ellehet a gyorsikon segítségével. A belső kicsit zavarosan indul, ugyanis egyből kapunk egy virtuális gombsort illetve az első nevet. Ez elfedi az egész képernyőt, de ha rábökve a névre görgetünk, akkor a gombsor eltűnik. Néhol szaggat, de nem gáz. Minden extrát hozzálehet adni a nevekhez, és ha akarjuk szinkronizálhatjuk a Facebook fiókunkkal.

Az üzenetek is van ilyen jó. Elérése is gyors a kezdőképernyőn lévő gyorsikon segítségével. Egyből a bejövő üzenetekhez visz, de van egy nagy kék ikon ami "Új üzenet" révén nem gáz a kezelése. Íráskor kapunk yormál virtuális billentyűzetet illetve fektetett módban QWERTY kiosztású gombsort. A kapacitív érintőkijelző ilyenkor kicsit túl érzékeny de meglehet szokni. Kilépéskor a félbehagyott üzeneteket alapból piszkozatként elmenti.

Az alant található videó a Mobilaréna videótesztje található

LG GD880 MINI MOBILARÉNA TESZT

VIDEÓ, JÁTÉKOK

Akkor kezdem a kijelzővel. Az hogy nem karcolódik az egy jó dolog, dehogy a kép minősége millyen, az megér egy misét. Iszonyatosan szép képe van. De tényleg. Oda vissza ráver a hasonló kijelzőkre.TFT kijelzőről van szó, de lassan olyan érzetünk van mintha nemis Super Amoled, de Amoled lehetne. De csak egy baj van. Szívja az akkut de rendesen. A másik, hogy a médialejátszóban van DivX illetve Xvid támogatás, ami a gyönyörű kijelző megléte mellett páratlan mozizási élményre ad garanciát. Tényleg. Előfordult már, mivel TFT monitorom van, hogy 1-2 filmet inkább a telefonon nézek meg, mert annyira szép képe van hogy nem érdekel a méret. A telefon az LG Pc Suite IV nevezetű programmal hajlanfó együtt működni. Maga a program jó, minden részletre kiterjed. A névjegyzékeket fel lehet másolni a gépre stb... Alap játékokból 2 van. Amelyet a "Demó Játékok" menüben a Szórakozásban találunk meg. De természetesen az általunk feltett programokat menthetjük a Játékokba vagy az Alkalmazásokba. Szóval az alapjátékok az a "Real Motion Fishing" és a "Bubble Breeze" nevezetű cucc. Az első gondolom egyértelmű. Horgásznunk kell. A másik kisit érdekesebb de annyival értelmetlenebb. Arról van szó hogy buborékokat kell fújni amit a mikrofon érzékel. És a buborékokban található csillagokat kell összegyűjteni. Értelme? Zéró. De elsőre vicces, meg kisgyerekek eltudnak vele játszani.

PC SUITE IV

KAMERA

A kamera egy 5 megapixeles, autófókuszos objektív, felbontás állóképeknél 2560 x 1920,videóknál pedig 640x480 pixel, 30fps sebességgel.
A kameraképek telefonon bitang jól néznek ki, gépen sem annyira rosszak, bár nekem nincs viszonyítási alapom, Bocha szerint rosszak...

Tesztépek:

Beállítási lehetősből annyi van mint a tenger. bár én csak az alapokat birizgálom, az ISO és egyebeket nem szoktam. (Pontosan lehet benne használni az elsődleges, másodlagos kamerát használni, képméretet állítani, látványmódot, ISO, fehéregyensúly, színeffektust, fókuszbeállítást, önkioldót, felvételkészítési módot, minőséget, kamerahangot, Pozicionálórácsot, és a geogattingot ki és bekapcsolni.) Ezek állnak rendelkezésre.

ZENE,VIDEÓ

Nohát a zenelejátszó nem rossz. ID3 tegek alapján szűr, albumborítókat megjelenít, Equalizer van benne, és Dolby Mobile. Ami ugyan kihangosítva nem jelent különbséget, viszont fülessel használva elmebeteg minősége van. És számomra a mellékelt fülessel nincs problémám. Habár Bocha szerint "herélt" hangja van, számomra a minősége ledöbbentő. Én legalábbis nem cserélném le. A videólejátszóról tettem említést. Szuper, Remek. Nincs rá szó ennyi. DivX es videóknál a metrón ülve úgy érzem magam mint egy moziba....

KAPCSOLAT, ÜZEMIDŐ, VÉLEMÉNY

Minden benne van amit manapság elvárnánk. EDGE, GPRS, 3G HSDPA, WIFI, Négynormás GSM, UMTS, Bluetooth 2.1 es,. Csatlakozó az MicroUsb. Gépre kötve tölti magát, és amint rákötjük a gépre előugrik egy ablak, mondván mit akarunk művelni.( Adattár, Zeneszinkronizálás, PcSuite, iSync) Szerintem minden egyértelmű. A szoftver az a IV-es verziószámú. Nincs vele bajom.
A telefonban 330mb áll a rendelkezésre, de 32 GB-ig lehet bővíteni, MicroSD kártyával, amelyet ha DivX-es videókkal tömünk tele, elég gyorsan megtelhet.A telefonban, megtalálható Facebook és Twitter kliens. Mindkettő natív, jól lehet használni őket. Habár a Youtube kliens számomra egy fájó hiányosság, mivel a böngészőben csak az m.youtube.com ot lehet elérni, amelyen videókat nézni nem a legjobb. Habár a böngészőnél tartunk, Flash-et is támogat. Néhol. Mert előfordult hogy azért mindent nem akar megmutatni. Sebaj. Használható. Gps szempontjából csak a Google Maps áll a rendelkezésre, amely 2.3.2-es verziószámú. Hála istennek figyelmeztet arra hogy a használata költségekkel jár. Így ha akarjuk használjuk ha nem, nem.

Nos az egyetlen komoly bajom a telefonnal az az üzemidő. Tudniillik, nekem egy 900mAh -es telepet adtak. Konkrétan folyamatos használat mellett (2 órányi zene, + másfél 1 óra WIFI ) mellett sikerült 1 nap alatt lemeríteni. És ez szerintem botrányos. Most tekintsünk el a leárazástól és nézzük az eredeti árat. Ha nekem 75 ért adnak egy telefont akkor nekem ne 900mAh-s telepet adjanak hanem legalább 1200-1300 mAh-st Nokia 5230 nál mért adnak 1320mAh-s aksit,? És az függetlenül 40. A Samsung Corbyhoz adnak 870 mAh-s aksit. OTt rendben van, mert nem durva a kijelző, nincs Wifi, csak az alapok. Itt meg...
Na mindegy.

A ludas akksi

Mindent egybevéve elégedett vagyok a MINI-vel. Ugyan nem Androidos, de sebaj. Használható. Szép képe van, minden szabványos, minőségérzet király. Csak az a fránya aksi. Nos az árát tekintve a telefon már nem kapható egyik szolgáltatónál sem. De pánikra semmi ok. Aukciós oldalakon, GSM üzletekben még fellehet lelni 60-70 ezer forintos áron. De ez sok. Ennyiért valószínű nem éri meg. Viszont előfizetéssel 18.000 ért elvihető 2 éves hűséggel, 1 évessel közel 26, de ha részletre akarjuk elvinni akkor mindössze 2000 forintot kell kicsengetni és 2000 forint a törlesztőrészlete. Ami több mint jó ajánlat, és ennyiért már megéri.
Én személy szerint megvagyok vele elégetve, szép, tud szinte mindent, és kitűnő minőségérzete van, bár az ilyen telefonoknak a mai világban tényleg semmi esélyük az életben maradásra.... Kár...