2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG G2 bemutató

Komoly kis masina ez a piac egyik legerősebb hardverével, mutatós külsővel, és néhány hibával. De nem bántam meg!

[ ÚJ TESZT ]

Alkalmazások

Tömve vagyunk extra programokkal, egy LG féle Böngésző, erről is egy kicsit később. Egy Cellaüzenetek, van előre telepített Chrome, Diktafon, egy Fájlkezelő, ez nem csak a mappákat mutatja, de főbb kategóriák alapján, mint képek, zenék, képes a megjelenítésre . Egy Feladatkezelő a háttérben lévő programok kezelésére. Feladatok, Jegyzet, Jegyzetfüzet alkalmazás. Ezek majdnem ugyanazok, én nem látom akkora értelmét, de hogy el ne felejtsünk valamit arra elég. Ennél sokkal érdekesebb az LG BackUp, mellyel biztonsági másolatot csinálhatunk a telefonunkról.

Life Square, ez a HTC Blinkfeed-hez hasonlóan összegyűjti a telefonon történteket, egy átvariált Naptár. Most jön az egyik legnagyobb extra, a Quick Remote, ez a telefon infraportjával működik, viszont adatátvitelre nem alkalmas. Ehhez vagy a céleszköz távirányítója szükséges, jobb esetben az sem, mert ha ráirányítjuk a telefont az eszközre megadunk néhány parancsot, és az alapján megtanulja, annak funkcióit.

Előre kialakított sablonok is vannak, de magunk is készíthetünk. Nagyon jó hatásfokkal dolgozik, 3 gomb elég neki, és sok eszközt elkezel. Próbáltam TV-vel, monitorral, DVD lejátszóval, projektorral. Mindent kezelt. Ragyogó!

Alapból sajnos, csak Polaris Viewer 5 van rajta, mely csak olvasni képes, szerkeszteni nem. Nem értem, egy ilyen telefonból hogyan lehet kihagyni? Quick Translator, mely a kamera képe alapján fordítja le a szöveget, jó is lenne, ha tudna magyarul, de erre nem képes. Egy Safety Care, mely figyeli a telefon helyzetét, és ennek megfelelően hív segítséget, vagy jelzi a helyzetünket, ha bajban lennénk. Szótár, mely szintúgy nem tud magyarul.

A Video Guide kifejezetten praktikus a kezdőknek. Megtanítja a különböző funkciók használatát. Képekkel illusztrálja, mit és hogyan kell csinálni, teljesen egyértelműen. Az egyetlen szépséghibája, hogy angolul. (Ennyi figyelmet nem lehetett volna, legalább erre fordítani? Mondjuk erre ott a gyártói kézikönyv.) Egy Videók, szinte minden fájlt elkezelt, erről később is mesélek. Egy alapszintű Videószerkesztő, mellyel 720p-ben készíthetünk egyszerűbb alkotásokat. A Play Zene, mellett van egy LG féle Zene alkalmazás is.

Egyik hasznos funkció a QSlide lehetősége, mely a státusz panelbe épül be, és azon alkalmazást elindítjuk, egy kis ablakban jelenik meg, mondjuk egy számológép, a jegyzetek mellett. Ez a Sony féle megoldáshoz hasonló, de hasonlóan jó a hatásfoka. Kitehető teljes képernyőre, de ha zavaró, akkor az átlátszósága is állítható.

A másik LG-s egyedi megoldás, az Oldalra csúsztatás, melyet ha aktiválunk, és egy alkalmazásban vagyunk, és 3 ujjal jobbról, balra húzzuk a kezünket, akkor háttérbe küldhetjük az adott programot. Maximum hármat tudunk eltárolni. Másik irányba mozgatva, "kipattannak" a háttérben futó applikációk.
Látványos, csak én speciel, nem sok értelmét látom. Ez a multitasking egy másik formája, melyet eddig is elértünk a Home hosszanti megnyomásával.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • LG G3 és LG G Watch R

    Manapság divatos az okosóra és okostelefon kombinációja: lássuk mit tud az LG házon belüli kombó megoldása!

  • LG G2 LCD és digitalizáló csere otthon

    Súlyos ezreket takaríthatunk meg, ha magunk csináljuk. Maximum a kapcsolatunk megy rá!

  • Logout TV: LG G4, a G-pont

    Az LG G-sorozat legújabb tagját vizsgáljuk meg, amely bőr hátlappal tűnik ki a tömegből, de sok újdonságot is kapott.

  • Custom ROM-ok világa

    Növekedhet a sebesség, jobb lehet a multitasking, de lehet, hogy ezekért a kamera minőségével fizetünk.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.