2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG Arena FAQ

Részletes leírás, és GYíK az LG Arena-ról!

[ ÚJ TESZT ]

FW Update - Firmware frissítés

FW Update - A hőn áhitott Firmware csere!

_________________________________________________________________

Megkérek mindenkit, hogy csak saját felelősségre nyúljon hozzá a telefon egyes lételemeit szolgáló szoftverhez! Ez egy FAQ, amit néhány hozzáértő közbenjárásával készítek, mindent többször is kipróbáltunk a mi készülékünkön, azonban nem várt eredményeket hozhat elő bárki másnak a telefonjából, így felelősséget nem vállalunk a leírtak következményeiért.

_________________________________________________________________

- Beléphetek a szerviz menübe?

- Igen, de ezt a funkciót is nagy körültekintéssel kell használni,

Megerősítést teljes törléskor sem kér a telefon!

Szerviz menü előhívása: 1809#*900#

- Mi az a memória rekesz ürítés?

- Beragadt hibás fájlokat lehet vele törölni. Illetve hibás működésnél is segíthet. Törölhetjük a kijelölt memóriarekesz teljes tartalmát és alaphelyzetre állíthatjuk az adattárolót. Beállítások>Telefon>Memóriakezelő ráböksz bármelyik memória tartományra és a lenyíló menüben alul megjelenik a "Visszaállítás" gomb.

- Szeretném házilag frissíteni a telefonomon lévő szoftvert, megoldható?:

Az újabb oprendszereknél, pl Windows Vista esetén szükség van egy újabb driverre, ami már gond nélkül kezeli a készüléket, letölthető innen.
Windows Seven driver frissítés elérhető itt

# Egyszerűen lehet frissíteni, az Alap módszer-rel: Kell egy internet kapcsolat, a Pc-Suite-on keresztül az LG Updater felajánlja a szoftver frissítését. Ez egy gyári, legális módszer, nem sokat kérdez, csak teszi a dolgát miután megkérdezte, hogy szeretnéd-e frissíteni. És itt a baki is.. nem lehet tudni, mit tesz a telefonra. Ha T-Mobile-os, vagy független, magyarországi készülék, akkor nyugodtan el lehet fogadni, ha gsm kereskedőtől vásárolt, akkor elképzelhető, hogy a származási ország szoftverét (extrém esetben akár távol-keleti) fog rátelepíteni. Nagy baj ilyenkor sincs, a másik két eljárással gyakorlatilag bármelyik szoftver feltelepíthető.

# Megoldható szoftver választással is, de körültekintést igényel. Megéri benézni az Arena fórumra [ITT] és visszaolvasni és/vagy rákeresni a kulcsszavakra.

Az eljárás során a készülék működésképtelenné válhat, ezért hangsúlyozottan mindenki csak saját felelősségére végezze el a beavatkozást!!!

Jelenleg ezt a 2 módszert használjuk szoftver választás után, frissítéshez:
# KP500 Utils
# E2Tool és egy UpTestEX_1.0.4.6 elérés.

Még egy kis kiegészítés a frissítéshez, kezdők kedvéért:
1. Nem baj, ha a számítógépen a FlashUSB telepítője azt írja ki, hogy "hozzáférés megtagadva"...attól megy tovább.
2. Ha a FlashUSB nem ismeri fel a telefont, akkor USB portot kell váltogatni, ha ez sem hoz eredményt, célszerű újra indítani gépet (nekem ez segített végül).
3. Flash Tool-ban ha eljutsz a setting állítása utáni "vissza a főlaphoz", akkor a NORMAL fülön lévő Add files sorba kell beemelni a fájlokat.

- Még mindig sikertelen a frissítés, melyik módszer az előnyösebb, mit ajánl a fórum?

- Frissítsd az E2 flash tool szoftverrel a készüléked! Youtube részletes videó itt.

A KM900 Infineon alapú flash metódusra alapul. A teljes szoftver flasheléséhez célszerűbbnek tűnik ezt használni. Egyrészt mert ez közelebb áll a „gyári megoldáshoz”, másrészt mert így az LG frissítési mód esetleg apró trükkjei megkerülhetőek.

Figyelem! Az eljárás során a készülék működésképtelenné válhat, ezért hangsúlyozottan mindenki csak saját felelősségére végezze el a beavatkozást!!! Azért részletezzük tovább a leírást, hogy mindenki számára elérhető és megérthető legyen, de ettől még tönkre mehet az Arena!

A fájlnevek, elérési utak megadásánál figyelj oda a kis és nagybetűkre. A szoftverekben ne állítgass el semmi mást, még akkor sem ha nem megy, mert pillanatok alatt tönkre teheted vele a telefont!
Szükséges szoftverek hiába van meg valamelyik, a szoftver verzió fontos, ezért mindet töltsd le!:

LG-Utils v 0.4.2
E2Flashtool
V10P_00 United Kingdom
IFWD_DownloadDll.dll V 4.32.0.0

1.) Töltsd le a szükséges fájlokat.
2.) Csomagold ki az LG-Utils-t a C:\LG-Utils könyvtárba.
3.) Másold a C:\ könyvtárba a V10P_00.kdz fájlt.
4.) Csomagold ki az E2Flastool-t a C:\E2Flash könyvtárba, és az ott lévő IFWD_DownloadDll.dll fájl helyére másold be azt az újabb verziót, amit letöltöttél, mert csak így kezeli az Arénát. Találsz itt egy FlashUSB telepítőt, futtasd le.

5.) Indítsd el a C:\LG-Utils\KP500-Utils-EN.exe-t. Válaszd ki az „I” menüpontot, és add meg neki a .kdz fájl teljes elérési útját, amit szeretnél kicsomagolni, példánkban ez C:\V10P_00.kdz. A folyamat végén kapsz egy fájlt, a neve V10P_00.cab.

6.) Nyisd meg a .cab fájlt. (Legegyszerűbb, ha Total Commanderből teszed). Hozz létre egy könyvtárat (legyen mondjuk C:\111), és csomagold ki ide a .cab file tartalmát.

7.) Vedd elő ismét a C:\LG-Utils\KP500-Utils-EN.exe-t. Most válaszd a „H” menüpontot, első kérdésre add meg az Inf_WebDnld.dll elérést (ne csak az elérési utat!), jelen esetben ez C:\111\Inf_WebDnld.dll
Ezután add meg a .wdb fájl elérését, ez a példában C:\111\V10P.wdb
Legvégül add meg a szoftver verziószámát, ez nálunk most a V10P_00.
A művelet végén a C:\111 könyvtárban ezeket az újonnan létrejött fájlokat kell találnod:
01_psi_large_block_16_bit_paging.flb
02_slb_large_block_16_bit_paging.flb
03_ua_large_block_16_bit_paging.flb
04_BB_MPEH.dsp
05_BB_MPEH.eep
06_BB_MPEH.fls
07_BB_CUST.dfat
08_a250_bl1.fls
09_a250_image.fls
10_a250_oem_code.fls
Inf_WebDnld.dll

Ha nem jönnének létre mégse ezek a fileok akkor másoldbe a 111 nevű mappába az kdz filet és utána próbáld meg. Ha még mindig sikertelen DeLu segít neked!

8.) Másold a fenti fájlokat a C:\E2Flash könyvtárba. Ugyanide tedd az általad letöltött 10_a250_oem_code.fls-t, megérdezi, hogy felülírod-e. IGEN.

9.) Kapcsold ki a telefont. NAGYON FONTOS: vedd ki a SIM kártyát, memóriakártyát és a akkumulátort.

10.) Indítsd el a C:\E2Flash\FlashTool_E2.exe-t. Az ablak alján állítsd be Communication Driverhez, hogy Infineon USB Driver. A File menüpontban keresd meg az USB Map Wizard-ot, indítsd el, majd kábellel csatlakoztasd a géphez a telefont. Ha meglátod a feliratot, hogy megtalálta, kattints a Done gombra.
(Amennyiben először csatlakoztatod a telefont, fel fogja közben hozzá telepíteni az USB drivert, ne lepődj meg.)

11.) Húzd ki az USB kábelt a gépből, a telefonból ne.

12.) Menj ismét a File menübe, most a Settings-re kattints, keresd meg az AutoStart fület, és állítsd be: Auto Start (DSR/USB detecion), majd OK-zd le.

13.).Visszakerülsz a fő ablakba, A binary fület váltsd át a normaly fülre itt kattints az Add File sor mellett található „…” gombra. Jelöld ki a C:\E2Flash könyvtárból a 10 darab .fls fájlt nem csak .fls fileok vannak, a sorszámmal kezdődő fileokat kell betallózni és OK. A listában kissé összekeverednek, ne aggódj, lényeg, hogy mind a 10 darab, 01_től 10_-ig ott legyenek.

14.) Kattints a Start gombra. A megjelenő új ablakban láthatod majd a frissítés folyamatát. Most dugd vissza az USB kábelt a gépbe, és ha minden rendben van, 10-12 perc alatt befrissül a készülék.

15.) Ha kész, megjelenik egy zöld pipa. Húzd le a készüléket az USB-ről, pakolj bele vissza mindent (SIM kártya, memória kártya, akkumulátor), és kapcsold be.

16.) Ezután csinálj egy Factory Resetet majd memória rekesz ürítést utána ismét Factory Resetet
FR: 1809#*900#

- Szeretnék új ikonokat, megoldható?

- Igen, de ez csak modolt szoftverrel lehetséges. Az interneten keringő szoftverek eredetéért sem az LG sem más nem vállal felelősséget, garanciavesztéssel járnak és olyan hibákat okozhatnak amit nem kis összegbe kerül javítani. Mindezen felül a szoftverben történő módosítások legalitása erősen megkérdőjelezhető. Részletek lentebb.

- Honnan tudok letölteni frissebb szoftvereket, mint amit a készülék "alap" frissítéskor felajánl?

# Regisztáció nélkül innen tölthetsz le néhány friss szoftvert.
# Vannak úgynevezett "mod"-olt szoftverek is, melyekben a kinézeten kívül, bevezettek néhány új, meglepő változtatást is. Ezekből elérhetsz néhányat itt.
# Átfogó gyűjtemény az elérhető szoftverekről itt.

# Fellelhető még egy részletezés is, hogy melyik szoftvernek mi az előnye, hátránya: itt

A firmware módosítása a készülék gyártójának szellemi tulajdonjogának megsértése, amelynek egyik egyenes velejáróra a garancia elvesztése. Mindenki, aki "moddol", maximum egy próba erejéig tegye, utána használja az eredeti gyári szoftvert. Terjeszteni pedig végképp nem legális.

KM900AT-01-V10p-216-30-OCT-19-2009 mod verzió letöltése

Az átalakítás képekben.
További mod-olt szoftverek leírásait itt találod és keringenek a youtubon többféle, videók is a "hack"-elt újdonságokról.

___________________________________________

Konklúzió: Nincsenek illúzióim. Nem vettem meg a sorozatban következő telefonom j7-t39-k750-k800-k850 Ettől sokkal több volt, de ezeket szerettem meg igazán. Na meg a p900-at, választottam inkább megegyező árban a ph! apró-ról egy LG Arena-t, melyet szülinapomra meg is kaptam menyasszonyomtól. Elolvastam egy remek tesztet, belenéztem a magyar Arena fórumba aztán gondoltam "rápróbálok" a telefon saját ph-s topic-jára. Még mindig meglepő a gyönyörű kijelző (mostanában a battlestar sorozatot nézem melóhelyen), elfogadható az akksi és strapabíró a fémház. Böngészem a topicot, hogy bővíthessem a FAQ-t egy GPS program leírással, de úgy gondolom megint egy több évre szóló, vállalható készüléket kaptam. Legközelebb akkor cserélek készüléket, ha akkora előrelépés jön számomra, mint legutóbb. Vagy azokat megelőzően! Közben gazdagodtam megannyi baráttal, néhány kitartó ellenséggel, egy korrekt telefonnal. És végül a FAQ lett az eredmény, amiről majd Ti elmondjátok megérte-e a ráfordított időt!

Hatalmas UPP Viewdetails, Kiski, Duvi, Sztomi89, Dusee, Kokyt, Dragonw, sBc, Vovi1, Webcreativ, K3nzo, Lopottmotor, Hhaby, Bavid, Ap3x89, Nordic, Scarface, Ronin- kollégáknak a felbecsülhetetlen segítségért, és a kicsit "őrült" fórumlakóknak akik kezdettől kitartanak kedvenc telefonjuk mellett és mai napig is türelmesen válaszolnak a GYakran Ismételt Kérdésekre.

forrás:

ph! teszt | Magyar fórum | ph! topic | geeks teszt | mobilport teszt | alkalmazások és játékok | gps megoldások | nemzetközi fórum |

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.