2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Leszokásom a dohányzásról 2. rész.

Ezúton is köszönöm az összes barátomnak, ismerősömnek a támogatást, a biztató szavakat, az elismerést.

[ ÚJ TESZT ]

Folytassuk!

Nem volt ötletem, mikor lenne itt az ideje megírni ezt a cikket az első után, de mivel közeledik az egyéves jubileumom, gondoltam időszerű nekikezdenem.

Nem egyszerű kezdés ez, mert az előző íráshoz a vártnál jóval több hozzászólás érkezett, de ennek csak örülni tudok. Látszik, hogy egy "örök" téma, ami foglalkoztat dohányzót és nem dohányzót egyaránt, ezért először szeretnék reagálni néhány fontosabbnak ítélt kérdésre, vitaalapra.

Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy semmi bajom nincs a dohányosokkal, az általam leírt dolgok a saját véleményem tükrözik és örülök, ha valakinek kiindulópontot jelent a leszokáshoz ez a cikk.

Ezzel el is érkeztünk az első ponthoz:

Leszokás vagy abbahagyás?

Szerintem teljesen mindegy, hogy minek nevezzük; a lényeg az, hogy ne gyújts rá! De a vita kedvéért tételezzük föl, hogy XY abbahagyta a dohányzást és élete végéig nem gyújt rá többet. Akármilyen álláspontból nézem, az az ember leszokottnak tekinthető. Viszont amíg meg nem hal, megvan az esély rá, hogy rágyújt. Addig csak: abbahagyta. Úgyhogy visszakanyarodhatunk az első mondathoz: Mindegy minek nevezed, ha nem gyújtasz rá.

Akik szeretnek cigizni:

Én is szerettem, tényleg. Helyesbítek: azt hittem, hogy a cigizést szeretem, de azóta rájöttem, hogy ez maga a pillanat varázsa. Egy jó beszélgetés mellé, étkezés után, egy nyugodt percben, egy hétvégi iszogatás közben...stb. Mind-mind olyan alkalmak, amikor a dohányosnak jólesik a cigi, így lesz kerek a momentum. Arról, hogy ez nem így van, senki nem tudott volna meggyőzni - amíg cigiztem. Most így, közel 1 év távlatából nyugodtan elmondhatom, hogy ezek az élmények nemcsak, hogy ugyanolyanok, de jobbak is. Nem érzek kényszert arra, hogy egy szállal teljessé tegyem az összképet, és ez jó érzéssel tölt el.

Egyébként is rengeteg mérget belélegzünk, megeszünk. Nem mindegy már?

Nem, számomra nem! Miért kellene tetézni? A nagyvárosokban szennyezett a levegő, és van akinek nincs pénze, lehetősége bioélelmiszert vásárolni, termeszteni; ez ellen sok mindent nem tudsz tenni. Az ellen viszont igen, hogy nem veszed meg és nem szívod a bagót. Itt idéznék egy barátomtól, aki a következővel foglalta össze a dolgot: Dohányzás? Pénzt adsz azért, hogy mérgezd magad!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.