2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Leravan TENS elektromos masszázs készülék

A cég a Xiaomi ökoszisztéma tagjaként kínál otthoni terápiás eszközöket.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

A Xiaomi sokszínű termékpalettájába az okostelefonokon kívül, mint azt már egy korábbi cikkemben említettem, nemcsak az okos asztali vagy fali lámpák, izzók, talajelemző eszközök, karkötők, légtisztítók, porszívók, fogkefék, sőt WC ülőkék tartoznak, hanem olyan otthoni, terápiás céllal használható eszközök is, amelyek a minőségi pihenésünk megteremtését szolgálják.


A Leravan cég logója

Ezen termékek közül szeretnék most bemutatni kettőt, amelyek működése a TENS elvén alapul. A bőrön keresztül alkalmazott elektromos idegstimulációt a fizikoterápiában alkalmazzák képzett szakemberek, az itt bemutatottnál dimenziókkal fejlettebb gépekkel, melynek célja a gyógyszermentes fájdalomcsillapítás. A TENS kezelés az emberi test saját, fájdalmat elnyomó mechanizmusait aktiválja, azzal, hogy az érző idegek stimulálásával a fájdalom idegi jelzéseit blokkolja és a szimpatikus idegrendszeri funkciók normalizálását segítő endorfin termelődését fokozza.

Az általam bemutatott készülékek nem orvosi eszközök, fájdalomcsillapításra nem tudom, hogy alkalmazhatóak-e, ezt tesztelni "sajnos" nem tudtam, mert nem fáj semmim. Azonban rekreációs céllal minden bizonnyal használhatóak ezek a kompakt kis eszközök, általános közérzetünket javíthatjuk vele, mint egy jó masszázzsal.


Kórházakban alkalmazott TENS készülék

Az első bemutatandó eszköz a Leravan LR-H006 (legalsó kép, alul), amely egy fapadosabb kütyü, nem rendelkezik okos funkciókkal, nincs okostelefonos alkalmazása, ahogyan kijelzője se. A másik eszköz a Leravan LR-H100 (legalsó kép, felül), amelynek kijelzője ugyancsak nincs, de az Androidra és iOS-re egyaránt elérhető Mi Home applikációval képes kommunikálni, hogy aztán telefonunkon keresztül állítsuk be a nekünk megfelelő stimulációs programot.


A tesztben szereplő, modern külsejű TENS készülékek

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.