2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lenovo Watch 9 – hibrid legenda

A PC-s területen népszerű gyártó a viselhető eszközök egyre bővülő piacán is szerencsét próbál hibrid órájával.

[ ÚJ TESZT ]

Beüzemelés, használat, funkciók

A használati utasításon lévő QR-kód már sejtetni véli, hogy itt bizony valamiféle telefonon futtatható huncutságra is szükségünk lesz. A mandarin nyelv ismerete nélkül a QR-kódos mókát felejtsük el. Android esetében a Play Áruházból, iOS készülékekkel pedig az App Store-ból töltsük le a Lenovo Watch alkalmazást. A regisztráció (nem kötelező) befejezése és az alapvető testadatok beírása után, már csak a telefon párosítására és a kért engedélyek megadására van szükség és kezdődhet a móka. A Watch 9 a legmodernebb, Bluetooth 5 adatkommunikációs szabványt használja a telefonos kapcsolat létrehozására.

Az alkalmazás főoldala egyszerű és jól áttekinthető, öt részre van osztva. A felső részben a személyes adatainkat kezelhetjük és az óra beállításait végezhetjük el. Alatta a lépésszám, az alvás és a pulzusmérés statisztikái láthatóak, amelyről napi, heti és havi lebontásban tárol információkat. A harmadik sorban a sporttevékenységeket indíthatjuk el, amely lehet futás, túrázás, kerékpározás és úszás. A következő sorban összeveti eredményeinket más felhasználókkal, valamint medálokat kaphatunk teljesítményünk után. A My plan pontban figyelmeztetést állíthatunk be, például egy fontos eseményre.

A Funny Function pontban gyűjtötték össze az okos funkciókat. Készíthetünk képet az óra jobb oldalán lévő gomb megnyomásával, a telefon fényképezőgépével. Pulzust mérhetünk, amelyhez a telefon kameráját és LED villanóját használja, de ez sajnos kamu eredményt hoz, érzékelő szenzor hiányában. Ébresztést állíthatunk be, vagy a bejövő hívásokról SMS értesítésekről kérhetünk jelzést. Mivel hagyományos számlapunk van, a Lenovo Watch 9 csak rezeg ilyen esetben, nem írja ki sem a hívó nevét, se a bejövő üzenetet. Bejövő híváskor a percmutató a félkör alakú skála bal oldalára ugrik, ahol a ,,CALL” felirat van, SMS érkezésekor pedig a jobb oldalra pattan az óra mutató, az ,,MSG” jelölésre.

Nagyon részletesen és pontosan kielemzi a sporttevékenységünket, illetve alvási szokásinkat. Külön öröm, hogy az éjszakai alvás mellett az esetleges napközbeni szunyókálásunkat és figyelembe veszi. Nagyon tetszett még az is, hogy a bejövő hívást a csuklónk megrázásával, vagy az óra jobb oldalán lévő funkció gomb megnyomásával el lehet utasítani. Ezzel a gombbal lehet egyébként a Bluetooth-t be és kikapcsolni, illetve 6 másodperc nyomva tartás után az órát alaphelyzetbe állítani.

Az alkalmazás eddig a Play Áruházban három alkalommal frissült, az óra pedig egy alkalommal kapott OTA frissítést, tehát az esetleges szoftveres hibák javításra kerülnek. Jelenleg minden jól és pontosan működik, kivéve az időjárás előrejelzést, amit nem tudtam működésre bírni. A következő alkalmazás frissítés keretében kivehetnék a pulzusmérés lehetőségét, mert optikai pulzusmérő szenzor hiányában ez vicc kategória. Az alkalmazás értesítések listáját sem ártana bővíteni a következő szoftverfrissítéskor, ugyanis csak 9 választható app esetében kapunk rezgő visszajelzést.

A Lenovo Watch 9 egy klasszikus dizájnnal megáldott hibrid óra. Azoknak, akik a hagyományos órákat kedvelik, de nem szeretnének lemondani az okosórák által nyújtott előnyökről, remek választás lehet. Az óra megvásárlásához nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni és plusz költségek sem lesznek, hiszen 6.500 forintos árával az áfahatár alatt van a gyönyörűség. Tudásban ugyan nem veri a fenti képen látható, hasonló árú, Xiaomi viselhető eszközöket, de megjelenésben köröket ver rájuk, felerősítve a nosztalgiafaktort.

Azóta történt

  • Karóra upgrade

    Azaz hogyan készítsünk olcsó, „eldobható”, de valóban vízálló órát fillérekből, otthon?

  • Kospet Prime SE - a legkisebb óriás

    Az androidos okosórákat sok kritika éri az üzemidő miatt, de ebben egy sosem látott nagyságú akku került.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.