2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lenovo Vibe Shot - csak szeretne fényképezőgép lenni

A Lenovo új mobilja komoly kamerás képességekkel rendelkezik, de képes a fényképezőgépekéhez hasonló képeket produkálni?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, külső, tartozékok

A Lenovo elég komoly készüléket jelentett be tavasszal Vibe Shot néven: erős hardver, gyönyörű dizájn, és komoly kamerás képességek jellemzik a telefont. Szerencsére úgy alakult, hogy a hazai megjelenés után nem sokkal kaptam egyet, úgyhogy most kiderül, méltó-e nagy híréhez.

asdasdasd

Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb embert egyből megfogja a telefon dizájnja. Nem csak hogy minőségi a fémkeretnek, valamint az elő- és hátlapi üvegborításnak köszönhetően, hanem a hátlap felső nagyjából negyedét borító szálcsiszolt rész kompakt fényképezőgép hatását kelti. A Lenovo tehát megjelenés terén is szerette volna kihangsúlyozni, hogy ez nem telefon, hanem kamerafon, és sikerült is.

Az androidos vezérlőgombok a kijelző alatt, háttérvilágítással ellátott kapacitív érintőgombok formájában érhetőek el. Szerencsére nincs a környékükön látványt rondító mikrofon furat, ez a telefon alján, a fémkereten lévő hangszóró lyukak alá van rejtve. Itt található egyébként a micro USB csatlakozó is. Az előlap felső részén a beszédhangszóró mellé került a 8 megapixeles, fixfókuszos front kamera, valamint kicsit odébb egy furcsa mód csak töltési állapot kijelzésére használható LED. A készülék tetején a 3,5 mm-es Jack csatlakozó, valamint egy zajszűrő mikrofon kapott helyet.

asdasdasd

Az igazi érdekességek azonban a telefon oldalánál kezdődnek. Míg bal oldalra csupán különböző kártyák fogadására alkalmas tálcák kerültek (felül a két microSIM, alul a microSD), jobb oldalon gombok egész garmadája fogad minket. A fent elhelyezett hangerő, valamint képernyőzár gomboktól senki sem fog hasra esni, azonban a kétállású kameragomb, valamint a Pro/Auto váltókapcsoló már fel fog rántani pár szemöldököt. Utóbbi a kamerához van, ezzel egy mozdulattal ugrálhatunk az egyszerű kattintgatásra való automatikus fényképező, valamint a Lumiákhoz hasonló professzionális vezérlést kínáló mód közt.

A hátlapnak a felső része izgalmas, és nem csak a szálcsiszolt hatású felület miatt: a jobb sarokban található ugyanis a 16 megapixeles BSI szenzorral és optikai képstabilizátorral ellátott kamera, melyhez három eltérő tónusú LED vakut és lézeres fókuszáló egységet is beépítettek. A hátlapon ezen kívül egy Lenovo Vibe felirat is helyet kapott. Amikor a telefont kaptam, még csak a fehér verzió volt elérhető, így nekem is ilyet adtak. Sajnos a fenti szálcsiszolt sáv itt nem túl hangsúlyos, a legtöbb szögből nem is látszik. Nem értem, miért nem lehetett fémes szürke, mint a többi variáns esetén, sokkal jobban mutatott volna.

Van a hátlapnak egy másik gyenge pontja, ez azonban nem színspecifikus: a bal alsó sarokba egy méretes, fekete CE matrica került. Gondolom, valahogy le lehet vakarni, mivel a készüléket kölcsön kaptam, nem próbálkoztam vele. Volt a hátlapon fólia, igazán ragaszthatták volna arra. Ez szinte minden unibody készüléknél probléma, van, ahol rányomtatják, itt egy nagy fekete pacát kaptunk, bár ez legalább eltávolítható - az viszont kérdéses, milyen nyomot hagy maga után. Update: azóta írtátok, hogy semmilyent.

A külső megjelenés mellett a doboz tartalma is egészen jóra sikerült. A szokásos töltőfejen (1,5 A), tálcatűn és USB - microUSB kábelen kívül egy egészen korrekt headset, egy kijelzővédő fólia, valamint egy matt fehér műanyag hátlap is a csomag része.

A headset agybadugós kivitel, lapos kábellel, valamint egyetlen kezelőgombbal. A hangja nem rossz, kicsit sok a mély, de valaki épp ezt szereti. Utcán, buszon való zenehallgatásra megfelel, ha az embernek kényelmes az egyetlen pár gumiharang, ami jár mellé.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Cubot X16 teszt

    Sorban álltam, amikor a jót olcsón osztották, bár sebesség- és hardverőrülteknek szólok előre, hogy nem nekik való.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.