2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lenovo P770 - készenléti egység

Dual Core, Dual Sim, 1 GB RAM, 4,5" IPS kijelző, 3500 mAh akku? Igen, a Lenovo megcsinálta!

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Az első dolog, amit a telefon kézbevételekor föltűnik, az a vastagsága és a tömege. A mai telefonokhoz képest jóval súlyosabb darab, mérete 133x 67 x 11.9 mm, tömege 161 gramm.
Emellett a hátlap is sima, csúszós műanyagból van, így fogása kissé bizonytalan.

Az alakja egyébként a mai trendeknek megfelelő, sarkain lekerekített téglalap, oldalt pedig körbefut egy fémes csík. Az illesztések pontosak, recsegés-ropogás nincs, a telefon egy jól összerakott szerszám érzetét kelti.

Az előlapot az edzett üveggel fedett 4,5 colos IPS LCD panel uralja, melynek felbontása 540x960 pixel (245ppi). A kijelző betekintési szögei nagyon jók, a színei rendben vannak, a fényerő megfelelő, napfényben viszont csak átlagos, a kontraszt viszont nagyon jó. A képernyő két oldalán a keret a mai középkategóriának megfelelő szélességű, de a fölső és alsó részen a keret lehetne keskenyebb is. A fölső részen egy márkajelzés fölött a hangszóró műanyag rácsa, a felirat mellett jobbra pedig a fényerő, a közelségérzékelő szenzorai, a VGA előlapi kamera és az állapotjelző led találhatóak. Az előlap alsó részén a három standard érintőgomb (menü, home, vissza) alatt pedig egy kis sötétkék szálcsiszolt betét látható.

A hátlap csúszós lakkozott műanyag amely erősen gyűjti az ujjlenyomatokat. A lakk alatt a mai trendeket követő sötétkék szálcsiszolt minta, bal fölső sarkában az 5 megapixeles fényképező és vaku, jobb alul pedig a fémháló mögé bújt hangszóró látható, melynek minősége meglepően jó, bár maximum hangerőn már torzít – csodát ne várjunk. A telefon hátlapján is hangsúlyos a Lenovo logója.

A hátlapot lepattintva föltűnik a hatalmas akkumulátor, fölötte a microSD és a két SIM kártya helye. A bal oldali SIM kártyahely az elsődleges, amely adatkapcsolatban a HSDPA, HSUPA protokollokat is ismeri. A jobb oldali kártyahely adatforgalom tekintetében csak GPRS képes. A telefon a két SIM-et dual standby módban használja, sajnos a Full Active módot nélkülöznünk kell. Ez azt jelenti, hogy mindkét SIM feljelentkezik a hálózatba, de ha valamelyiken beszélgetünk, akkor a másik SIM a hálózat számára nem látszik, vagyis azon nem vagyunk elérhetőek. Ezen a problémán lehet segíteni átirányítással (átirányítás, ha nem elérhető), vagy hívásértesítéssel.

A telefon fölső részén a szabványos 3,5mm-es fülhallgató csatlakozó, a microUSB port és a bekapcsoló gomb foglal helyet. A microUSB portra a mellékelt OTG kábellel pendrive-ot köthetünk, amit a fájlkezelőben tudunk menedzselni, de emellett arra is alkalmas, hogy a lemerülőfélben lévő apróbb eszközeinket, mp3 lejátszót, esetleg más telefonokat árammal ellássunk, mintha a P770-es egy akku bank lenne.
Fölül bal oldalt a másodlagos mikrofon található, ami a külső zajok szűrésében vesz részt beszélgetéskor. A telefon jobb oldalán a hangerőgombokat találjuk, a baloldal kopár, az alsó részen pedig csak a mikrofon rése árválkodik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.