2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

LEGO Drive építése

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Avagy a LEGO és egy Pendrive keresztezése házilag.

[ ÚJ TESZT ]

Még a nyáron sikerült szert tennem egy bizonyos söröskupakgyűjtő akcióban egy pendrive-ra. Egyik nap amikor egy szorosabb usb aljzatban használtam, úgy gondolta, hogy megválik a burkolatától, furcsán néztem, majd megállapítottam hogy bizony a kínai kollégák kispórolták a ragasztót, mondjuk mit vár az ember egy maréknyi söröskupakért. Visszaillesztettem a helyére a dolgokat, utána nem is foglalkoztam vele, de egyik nap szembetaláltam magam némi LEGO-val és egyből kigyulladt a fejem fölött a bizonyos kis izzó, megszállt az alkotási vágy, legózni fogok, de nem akárhogy, hanem felnőttek (elvetemült felnőttek) módjára :).
Gondolkodtam milyen állatságot kéne csinálni, ugyebár egyből arra gondol az ember, és azután jutott eszembe a pendrive-os dolog, mi lenne ha a legóba építeném be a pendrive-ot, nem sokat gondolkodtam, belevágtam!
Az alábbi pár sorban az építés menetét próbálom bemutatni. A képek telefonnal készültek, ezért minőségük hagy némi kívánni valót maga után, ezért előre is elnézést kérek. (minden kép nagyítható)

valahogy ilyen volt eredeti állapotában

a hozzávalók

A LEGO megmunkáláshoz egy gravírozó gépet használtam. Mivel elég nagy fordulaton dolgozik, a műanyagot úgy viszi ,mint a vajat, valamint elég rendesen is dobálja minden fele, ezért erősen ajánlott védőszemüveg használata! Nem szerencsés ha az ember szemébe repül a forró műanyag.

A LEGO egyik végén kivágtam az USB csatlakozó számára a helyet, majd kicseréltem a gépen a fejet és korrigáltam a kivágást valamint kipucoltam a LEGO belsejét annyira ,hogy a pendrive kényelmesen beleférjen.

Elővettem egy másik kisebb gravírozó gépet amibe 1mm-es fúrót fogtam ezzel eltávolítottam a sorjákat valamint kifúrtam a visszajelző led és a kulcstartó rögzítőnek a furatokat.

Az egész cuccot pillanatragasztóval fogattam össze, gondolkodtam még ragasztópisztolyon de féltem ,hogy a nagy hő kárt tesz az elektronikában.

A fehér LEGO azért kapott fekete "talpat" mert így passzol az ugyan csak fekete/fehér netbookomhoz és ugye az erőnek is van egy sötét oldala :).

A Végeredmény:

Remélem tetszett az első Logout-os írásom, aki LEGO Drive építésre adja a fejét annak sok sikert kívánok hozzá!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.