LEGO 10258 - sülthal-tomjones-délutánitea-rosszkaja-marypoppins

  • (f)
  • (p)
Bemutató – Írta: | 2017-12-20 11:30

Lego meló, next chapter, városnézős turista style-ban

Kulcsszavak: . lego10258londoncreatorlondon busz40220

[ Új teszt ]

Bevezetés, készletinfo

No, ahogy a mellékelt ábra mutatja, kicsit tovább bírtam a 'kussolást' Lego ügyben, így mitulát báti lett belőle. Bár a történethez hozzátartozik, hogy a címben említett masina már előbb megvolt, de mivel a jelen pillanatban 'dobozos szobaként' üzemelő helységben kötött ki, így lényegében a feledés homályába került egy időre. Aztán az éppen aktuális pakolgatás közepette került elő ismét, legnagyobb örömömre :D

Mivel időközben sikerült a megfelelő üzemeltetési/építési engedélyt is beszerezni, így már semmi akadálya nem volt az összerakásnak.

Kezdjük is ezzel az engedéllyel. :D

A flagship bolti megjelenéskor a vásárlók kaptak ajándékba egy jogosítványt, ami felhatalmazza a tulajdonost a gépjármű összerakására, és rendeltetésszerű üzemeltetésére egyaránt. Ez 'limitált' dolog volt, későbbi online vásárláshoz nem járt, de természetesen megfelelő helyen nézelődve beszerezhető. Nekem egy angol ismerős segített.

Utána evidens volt, hogy a nagy tesó mellé a kis tesó is jó lenne, nehogy magányos legyen :D . Így sikeresen beszerzésre került a mini változat is, hogy teljes legyen az öröm.

LEGO 10258+40220 - LONDON BUS

Gyártási év: 2017
Elemszám: 1686
Manual: 1 füzet, 187 lépés 173 oldalon
Méretek: 34,5 cm hosszú, 10 cm széles, 19 cm magas
Figurák száma: 0 +1 renitens elem

A doboz tartalma, és az építkezés

Első körben pár kép a kistesóról

Miután szintidőn belül megoldottam a feladatot, jöhetett a nagytesó

Ahogy látszik, az 1686 elem 16 zacsiban lett szétosztva, viszont számozásban most csak 4-ig számoltak Legóéknál, így lett 4db 1-es, 5db 2-es, 4db 3-as, és 3db 4-es zacskónk + matricák. Mivel ez Creator Expert gépjármű, így a manual nem tartalmaz egyéb infókat az eredeti buszról. Az építkezés bontását illetően az 1+2-es zacskókból áll össze maga a busz, a 3+4-es zacskókból pedig az emeletes szekció.

De kezdjünk is neki, különben karácsonykor gondban leszünk. :D

Az összerakásban probléma mentesen lehet haladni, kevésbé tapasztaltaknak is megoldható, mivel újhullámos megoldásként a manual sárga kerettel is jelzi az adott elem helyét. Régebben ez még nem volt kiemelve (good old times :D ) ennyire.

El is készült az alsó szekció kb. 2 óra 20 perc alatt (no rush). Az egyetlen negatívum, ami jelentkezett, hogy az 'üveg' elemek egyben voltak csomagolva a normál elemekkel, szerencsére mindegyik karcmentesen megúszta.

Katarzis, next projekt

1-es és 2-es zacsik elfogytak, jöhetett az emelet, és a tető. Evidens módon ülésekből van pár :D. Azonban megfelelő párhuzamosítással elkerülhető, hogy unalomba fulladjon az összerakásuk. Az ablak elemek itt is közös zacsit kaptak a többiekkel, szerencsére ezek is megúszták karcolás mentesen a bulit.

El is készült a buszunk, kb. 4 óra 50 perc alatt (no rush again), az egybe csomagolt ablak elemeken felül még 1 'problémával' találkoztam az összeépítés során. Történetesen némelyik piros, és kb. az összes átlátszó elemre 'kiült' vmi fehér cucc. Emlékeim szerint nem tapogattam össze az ablakokat, lehet, hogy a szoba levegője a ludas, nemtom, majd elválik, hogy a tárolás közben is előjön e a jelenség.

Végül pár kép az elkészült gépjárműről, összerakva jól mutat, arányai is megfelelően, sztem egy jó készlet, gépjármű kedvelőknek/Londonhoz kötődőknek kifejezetten jó ajándék lehet adott esetben.

Kardinális kérdés, hová fért a masina, ha kipörgettem a pecót?

Ahogy a mellékelt ábra mutatja, az Ikeánál se hülyék dolgoznak, pontvessző... :D

Ami pedig a next projektet illeti, karácsonykor sem maradunk pakolgatás nélkül :D, így alant publikálnék egy jelzés nélküli dobozt, mindenki jézuskáját szimbolizálandó. Így bármi lehet benne, bár a rutinosabbak úgy is levágják, hogy az Én dobozomba mit rak a Jézuska :D .

Mivel előreláthatólag majd csak a 2 ünnep között jelentkezem a következő agymenésemmel, így ezúton szeretnék mindenkinek legóban gazdag karácsonyt kívánni előre is. Hogy egy nyugodt, stresszmentes kockapakolgatással érjen véget az év.