2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

LEGO 10213, a világűr meghódítása....

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ahogy ígértem, ismét jelentkezem, ezúttal a karácsonyi legózásom dokumentálásával.

[ ÚJ TESZT ]

Ahogy ígértem, ismét jelentkezem, ezúttal a karácsonyi legózásom dokumentálásával. A backup sztori a következő volt:

Mivel a barátnőm karácsonyi ajándéka a mikuláskor már összerakott Tantive IV volt, így evidens volt, hogy kell vmi karácsonyra is. Szét is néztem a piacon, úgy döntöttem, most eltekintek egy újabb star wars készlettől. A koncepció egy épület vagy egy jármű volt, aztán rátaláltam a Creator sorozat eme készletére, így kb el is dőlt a dolog. Annál is inkább, mert ezt a készletet már a keresés elején eltettem a 'must have' mappába :) . Beszerzéséhez ismét az ebay-t hívtam segítségül, sikerült egy 96%-os 1x összerakott készletet megszereznem (természetesen jóval az itthoni bolti 30k alatt).

Pikk pakk ide is ért, de első körben ki kellett deríteni, hogy mennyi a hiányzó elemszám (hivatalosan 5db volt). Az elemek újraszámolásából a barátnőm is kivette a részét, de igy is cirka másfél óra volt a procedúra. Kiderült, hogy kb 10 hiányzik, de abból csak 4db az, ami speckó elem. Tüstént irtam is a lego.com-os support-nak angolul, mivel a 'válassz egy elemet' részen nem találtam meg a hiányzókat. A support részen lehetséges készletszámok alapján keresni, így ott már megtaláltam a hiányzó darabokat, bejelöltem őket, és vártam a választ, hogy mennyi a postaktsg.

Jött is egy mail, MAGYARUL, hogy örülünk, hogy minket választottál, de sajnos a fizetés még nem teljesen megoldott MO-ra, de a minimális darabszámra való tekintettel, elküldik nekem ingyen és bérmentve. Na itt csöppet kiesett a kezemből a klaviatúra, ez ám a support.

Meg is jött a csomag a hiányzó darabokkal

Már csak a karácsonyt kellett kivárnom, hogy kezdődhessen az érdemi munka.
Röviden a készletről:

Lego 10213, Shuttle Adventure a Creator sorozatból, 2011-es készlet 1230 elemmel, 3 minifigurával (fiú-csáje asztronauta plusz sándor a jómunkásember). Egyéb jellemzők, lecsatolható hordozórakéták, behúzható kerekek, nyitható raktér, robotkar műholddal, szervízautó.

Kezdődhet az építkezés

Útban az űrsiklóhoz

Az első füzet felénél

A futómű, és a működési elv.

Az építkezés felénél

A pilótakabin, és a rettegés még mindig tart. :)

A kész masina, és a műhold

A következő lépés a hordozórakéták összeállítása volt, viszonylag gyorsan ment, de eléggé monoton volt a művelet, szintidőn belül abszolváltam. :)

Ezután már csak az összekapcsolás volt hátra, illetve a kilövő állás - tartószerkezet összerakása, ami szintén nem volt egy ördöngösség. De az összkép nagyon adja :)

Illetve a szokásos interjú a földet érés után, öröm bódottád

Az utolsó 2 kép a helykeresés procedúráját örökíti meg, először gondoltam jó helye lesz a vason, mivel nagyfajta a felső venti, így nem baj, ha eltakarja egy részét. De aztán kicsit rendbe szedtem a brigádot, és megtaláltam a végleges helyét a masinának.

Zárásképp csak ismételni tudom önmagamat, ezúttal is élveztem az építkezés minden percét, cirka 6 óra alatt felépült az űrsikló, ami kb. 33 centi hosszú, és 25 széles, a hordozórakétákkal pedig 44 cm felállítva. A következő projekt egy négykerekű lesz a terveim szerint, addig is kellemes olvasódást mindenkinek.

High five, low five, no five...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.