2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

LEGO 10198 avagy az Alderaan csillaga

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Üdv, ismét jelentkezem egy LEGO készlet bemutatójával, a terv első körben az Eiffel torony lett volna...

[ ÚJ TESZT ]

Üdv, ismét jelentkezem egy LEGO készlet bemutatójával, a terv első körben az Eiffel torony lett volna közös építés gyanánt, de a tavalyi hó elvitte az ötletet is meg a csájét is :)

Eltelt egy kis idő, mire rehabilitálódtam,igy most lett alkalmas minden a következő készlethez. Gondoltam maradok a Star wars-nál, de megnézem mi a stájsz a lázadók oldalán, igy esett a választás az Alderaan csillagára, közismertebb nevén a Tantive IV-re. Először természetesen a gyűjtői volt a koncepció, a 10019-es, de a jelen gazdasági körülmények között esélytelen volt emberi árban megszereznem azt, így maradt a 'kistesó'.
Karácsonyi ajándéknak indult,de mikulás lett belőle, viszont karácsonyra sem maradok/tok készlet nélkül :)
A beszerzés lényegesen gyorsabban ment, mint a 10030-as esetében, mivel találtam egy 1x összerakott, hiánytalan készletet itthon. Természetesen szétszedettem, az előző tulaj örömére :), így már nem volt akadálya a legózásnak.

Röviden a készletről: Az Alderaan csillaga 14+ os készlet, 1408 alkatrészből áll, az összeállítási útmutató 2 standard füzet, mivel nem a gyűjtői kiadás, személyzet is tartozik hozzá (2 lázadó katona -tiszt és parancsnok-, R2D2, C-3PO és Leila kakaóscsiga hercegnő), valamint vannak mozgatható részek is (alsó-felső lövegtorony, radar, szállító robot, rescue kabin)

Tehát minden adott volt, hogy másodjára is összerakódjon a készlet, bele is vetettem magam az építésbe, annyira, hogy csak a 46. lépésnél jutott eszembe, hogy ezt dokumentálnom is kellene :) Az első pár kép ezt az állapotot mutatja, illetve a dobozt magát.

Aztán felkerült a tizenegy ion turbina tartóblokkja is, valamint a parancsnoki hid és a vezérlőkabin is kezdi elérni a végleges formáját.

Az összerakást 2 etapban végeztem, mivel a bnőm a meló miatt csak este van itthon, így akkor már semmiképp sem szerettem volna a legóval foglalkozni :) . Az első nap maradék alkatrészeinek tárolására beszereztem egy lego dobozt - thx match -, van egy piros színben is :)

Lassan fogynak az alkatrészek, és a masina is alakul.

Pózolj mentőkabinnal :)

Telt ház a parancsnoki hídon.

Elkészült a vas, és a pörgettyű is elfogyott :)

Természetesen élveztem az összerakás minden percét, zárásként még pár közeli a parancsnoki hídról, pilótafülkéről, illetve a végleges helyéről az öcsikével, illetve a haverokkal.

A karácsonyi tuti is megvan már, egyelőre úton hozzám, szintén egy komoly készlet lesz, bár nem a StarWars vonalon, de sztem tetszeni fog mindenkinek. Remélem kellemes kikapcsolódást nyújtott ez a pár sor, és a képek mindenkinek.

High five,low five, no five...

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.