2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Leagoo Digi R1 - R-re befizetek

A Digi kiadott saját márkás telefont, amivel saját hálózatukon rögtön elérhető a VoLTE és VoWifi szolgáltatás.

[ ÚJ TESZT ]

Szoftver, kamera

A készüléken gyárilag az Android 8.1 fut, 2019 márciusi biztonsági frissítéssel. A felület igen közel van a csupasz Androidhoz, és sajnos nem témázható. A készülék sebessége tűrhető, időnként egy kicsit megtorpan. A böngészésre teljesen jól használható. A közösségi alkalmazások működnek, bár nem a legsebesebb módon futnak. A gyári alkalmazáskészlet nem túl széles, például hiányzik a galéria, zenelejátszó vagy időjárás app, de legalább nincs telepakolva bloatware-ekkel. Van viszont FM-rádió, diktafon, illetve a DuraSpeed nevű management alkalmazás. Ezzel az alkalmazások háttérben futását tudjuk szabályozni.

A készülék feloldására használhatjuk az ujjlenyomat olvasót, amihez 5 ujjat tudunk rögzíteni. Választhatjuk az arcfeloldást is. Itt 3 arc rögzítésére van lehetőség. Továbbá bekapcsolhatjuk a Smart Lock funkciót, amivel csökkenthetjük a zárolások számát. Ehhez megadhatunk megbízható helyeket, megbízható eszközöket (pl. okosóra, Bluetooth-headset) vagy beállíthatunk viselésérzékelést is.

A játékteljesítményt Real Racing 3-mal teszteltem, a pályák betöltése kissé időigényes, de a versenyek teljesen jól mennek, még maximális minőségen is folyamatos a mozgás. Egyszerűbb 2D-s játékokra teljesen alkalmas a hardver.

A hátlapon egy 13 megapixeles és egy 2 megapixeles kamera található egy kettős vaku társaságában. A lencse rekeszértéke f/2,2, a pixelméret 1,65x1,65 µm. A fényképezőgép rendelkezik Bokeh-effektussal, amely a kép témájára fókuszál, a hátteret pedig elmossa. A képek még jó fényviszonyok esetén sem nevezhetők tökéletesnek. A beltéren készült felvételek meglehetősen homályosak. Az 5 megapixeles előlapi kamera mellé szintén jár egy vaku, bár a lencse itt fix fókuszos.

A fő és a szelfikamera is rendelkezik szépség funkcióval. A főkamera képes HDR-re, panorámára és éjszakai módra. Ez utóbbitól ne várjunk túl sokat. Videó rögzítésére is van mód, de stabilizátort nem kapunk hozzá. A felső sorban láthatóak a normál módban készült képek, az alsó sorban pedig a HDR módban készült fotók.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.