2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Leagoo Digi R1 - R-re befizetek

A Digi kiadott saját márkás telefont, amivel saját hálózatukon rögtön elérhető a VoLTE és VoWifi szolgáltatás.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Hosszú évek várakozása és többszöri időpont-eltolás után 2019. május 27-én végre elindult a Digi saját mobilszolgáltatása. Elsőként Digi szolgáltatással már rendelkezők vagy arra szerződők igényelhetnek SIM kártyát, ami várhatóan az év végéig havidíjmentes. Mivel induláskor elég szűkös frekvenciakészlettel rendelkeznek, ezért csak 2G és 4G szolgáltatással indultak el. 2G-n csak beszéd érhető el, internet pedig csak 4G-n működik. A lefedettség javítása érdekében a VoWifi szolgáltatást is bekapcsolták - hazánkban elsőként -, így bárhol indítható hívás, ahol Wifi hálózatra tudunk csatlakozni.

Néhány nevesebb gyártó készülékei mellett saját márkás telefonokat is forgalmaznak. Ezekkel már kis pénzráfordítás mellett is tudjuk a Digi mobilt használni. Kezdéskor 3 készülékük érhető el, a C1, az R1 és a K1. Az első kettő gyártója a Leagoo, a harmadiké az Oukitel.

A dobozban elsőként a telefonnal találkozhatunk, amely teljesen műanyag házzal rendelkezik. Tartalmaz az akkumulátoron kívül még egy micro-USB kábelt és egy 1,5 amperes töltőfejet. Fülhallgatót nem mellékeltek, de ennyi pénzért ezt nem is vártuk. Ajándékként viszont kapunk egy átlátszó műanyag tokot. Használati útmutató helyett csak egy kis papírfecnit kapunk.


A telefon dual SIM-es, egy micro és nano SIM befogadására képes, és ezektől függetlenül belehelyezhetünk egy microSD kártyát is. Mindkét slot párhuzamosan képes a 4G hálózaton lógni, hívás közben viszont a másik kártya lekapcsolódik a hálózatról.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.