2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Leagoo Digi R1 - R-re befizetek

A Digi kiadott saját márkás telefont, amivel saját hálózatukon rögtön elérhető a VoLTE és VoWifi szolgáltatás.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, külső

Tesztünk alanya az R1, ami a Leagoo M9 Pro brandelt változata. Az eredeti készülékkel ellentétben az R1 nem 2, hanem 3 GB memóriát tartalmaz. A tárhely szintén eltér, készülékünk 32 GB-tal rendelkezik, ez pedig használhatóságban sokat javít a 16 GB-tal szemben, ami 2019-ben már elég kevésnek mondható lett volna. Ebből a felhasználó rendelkezésére kb. 26,5 GB áll. A meghajtásról egy 28 nanométeres 64 bites MediaTek MT6739WW processzor gondoskodik, amiben négy darab 1,5 GHz-en futó Cortex-A53 mag dolgozik. Mellette egy PowerVR GE8100 grafikus chip teljesít szolgálatot.

71,2 x 148,0 x 9,5 mm-es méretéhez 180 g-os tömeg társul. A készülékház teljesen műanyag, a mai divattól eltérően levehető a hátlap. 5,72"-os IPS kijelzője 720x1440 pixeles felbontással rendelkezik, amit Gorilla Glass 3 véd a karcoktól. A kontrasztarány 1200:1, ami még IPS panelek esetén sem túl erőteljes. Ez látszik is, hiszen napfényben nem a legjobb a kép láthatósága. A kijelző-készülékház arány 80%. A panel pedig egyszerre 5 érintési pontot érzékel egymástól függetlenül. A színek oldalról nézve is változatlanok, a feketék az élek irányából nézve is feketék, bár nem olyan mélyek, mint egy AMOLED panelen.

Az előlapon felül található a közelségérzékelő, a fényérzékelő, az 5 megapixeles kamera, a vaku és a beszélgetési hangszóró. Az értesítési LED hiányzik. Az előlapi érintőgombok a kijelzőn jelennek meg, amelyek sorrendje a beállítások között módosítható, el is rejthető. A hátlapon található a duál kamera, alatta az ujjlenyomat olvasó, legalul pedig a multimédiás hangszóró. Jobb oldalon kaptak helyet a bekapcsoló és hangerő gombok. Az alsó élen csatlakoztathatjuk a micro-USB-s töltőt, tőle balra helyezkedik el a mikrofon. A felső élen mindössze a 3,5 mm-es jack kimenet töri meg az egyhangúságot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.