2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lazer X50D - nagyképű olcsóság

Dual SIM, 5"-os kijelző, kétmagos processzor, 512 MB RAM-mal és jó akkumulátorral 39.000-ért? Lehetséges!

[ ÚJ TESZT ]

Működés

Működés

Mint a leírásból is látszik, Android 4.2.2 fut a telefonon. A főképernyő (fix 5 lapból áll...) szokott néha picit szaggatni lapozáskor, de minden más simán gördülékenyen megy (smooth, ha lehet így mondani).

A rendszeren egészen pontosan nem tudom, hogy az alap androidhoz képest mennyit változtattak, szerintem nem sokat.

Vannak viszont olyan furcsaságok, hogy a dátum kiírásnál a napokat csak egy betűvel jelzi (tehát a péntek csak egy nagy P betű és kész).

Egyéb programokat is kapunk, mint pl. zseblámpa, ugyanis a hátul lévő kamerához van egy szerintem egész erős LED segédfény.

Van FM rádió, ami RDS képes: kiírja, hogy milyen stílusú adás vagy zene szól, de a rádió nevét nem, csak a frekvenciát, viszont könnyen talál adókat és jó hangos.

A többi program a szokásos alap androidos dolgok: Google kereső, Google +, térkép, ilyesmi, és persze a Google Play is működik, így a további alkalmazások beszerzésével sem lesz probléma.

Az alkalmazásoknak bőven van hely vagy belső 4-ből 2.2 GB-on vagy az SD kártyán.

Az első bekapcsolásnál be kell állítani neki a billentyűzet és a készülék nyelvét (természetesen van magyar), és az időzónát. Ezután a Google fiókot kell megadni és kész is vagyunk.

A WiFi és a GPS nagyon gyorsan talál jelet. Semmi hibát nem találtam benne: a navigáció is működik, ahogy kell.

A mobilnet csak SIM1-es foglalattal működik, a második SIM slot viszont csak GSM funkciót lát el.

A képernyő fényereje nappalra is bőven elég, az automata fényerőszabályozás kiválóan teszi a dolgát.

A kamera felvételi minősége még szerintem sem túl nagy szám, videót mindenesetre 720p-ben rögzít.

Ami feltűnt, hogy a kihangosító hangszórók borzalmasan hangosan tudnak szólni, ellentétben a fej, illetve fülhallgató már közel sem tud akkora hangerőt, de lehet, ez csak az én füleseim miatt van (majd ha lesz másnak is ilyen készülék, kiderül).

Amire fontos figyelni, az a töltöttségjelző. Nekem egyelőre kaotikusan működik: töltésnél elmegy 76%-ig aztán meg hirtelen a "Feltöltve" kiírás látható.
Merülésnél pedig 22-24% után hirtelen annyira lemerül percek alatt, hogy ki is adja a lelkét... Bár még csak egyszer töltöttem, lehet, adni kell kis időt, míg összeszedi magát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.