2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Launcher 7 bemutató

Az Androidra készült Windows Phone telefonok UI-ját felvonultató launcher bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, funkciók, csempék

Kevés olyan launcher van, amit nagyon meg tudtam szeretni. Ezek egyike a Go Launcher volt, és az említett Launcher 7. Nevéből is adódik, a WP7 alapú telefonok felületét hivatott átültetni androidos telefonokra, meglepően jó kivitelezéssel.

A szoftvernek van ingyenes és fizetős (442,- ft) verziója is. Az ingyenes verzióból létezik magyar verzió, RootRulez jóvoltából. A teljes verzió angol, kezelése bárkinek gyerekjáték.

Használat

Telepítés után adjuk meg az alap alkalmazások elérését, ez fontos. Utána a home képernyőre jutunk, ahol az alkalmazásokat csempék hivatottak megjeleníteni. A jó hír, hogy un. "élő" csempéket is használhatunk. Korlátlan darabszámban, bárhogy rendezhetjük őket. Háromféle elrendezésben érhetőek el: 1x1, 2x1, ill. 1x2-es méretben. Hosszú nyomásra szerkeszthetővé válnak, mozgathatjuk őket. Szerkesztő módban másik csempére egy tapizással válthatunk, így az válik mozgathatóvá.

Szerkesztésnél két apró ikon áll rendelkezésünkre, a jobboldalival törölhetjük a csempét, a baloldali pedig a csempe szerkesztési oldalára visz bennünket, ahol számos beállításra van lehetőségünk. Megadhatjuk, hogy milyen alkalmazás induljon el, kiválaszthatjuk a csempe, szöveg színét - gyári WP színek, vagy keverhetünk saját magunknak is! -, és egy felhasználói élmény szempontjából lényeges dolgot, mégpedig képet adhatunk meg a csempének. Létrehozhatunk weboldal és picture hub (erőforrásigényes) csempéket is.

A csempe opciói. Ez is egy fontos dolog, hogy minél jobban előhozzuk a WP7 érzést, szerencsére jóval több testreszabási lehetőséggel. Egy kis magyarázattal segítek a funkciókban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.