2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Launcher 7 bemutató

Az Androidra készült Windows Phone telefonok UI-ját felvonultató launcher bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

Beállítások, mappák, alkalmazásfiók

Beállítások

A program beállítása pofon egyszerű és lényegre törő. A főoldalon a menü gombot megnyomva a "Launcher 7 settings" opcióra kattintva érjük el a beállításokat. Zárolhatjuk az elrendezést, hogy véletlen se mozgassuk el a csempéinket, letilthatjuk a képernyő elfordítását - ennél a launchernél semmi szükség rá -, beállíthatjuk a háttér színét és ami lényeges és nincs a redmondiak szoftverében, az a háttérkép lehetősége. Kérdés, hogy ez mennyire előny pl. az alkalmazásfiókban, ahol elég nehezen olvashatóak lesznek a feliratok.

Az animációs beállításokban megadhatjuk, hogy egy csempére bökéskor a WP7 féle "fly" (az ikonok balra elszállnak) vagy áttűnés effektet használjunk. Animáljon-e miközben görgetünk, vagy alkalmazkodjanak-e a csempék a kijelző forgásához.
Beépítésre került az úgynevezett "bouncy scrolling", amitől a felület visszapattan, ha túlhúzzuk valamelyik irányba. Nem utolsó sorban lehetőséget kapunk arra, hogy az főoldalon lévő alkalmazásikon (nyíl) egy szintbe kerüljön a csempékkel.

Láthatjuk még és visszaállíthatjuk az alkalmazásfiókból kiszűrt alkalmazásokat ill. menedzselhetjük a mappáinkat.

Mappák

Mappából használhatunk sima pop-up, teljes képernyős vagy teljes képernyős listás (utólag beszerezhető a store-ból) elrendezést. A mappa csempéjének egyéni képet adhatunk meg, vagy az alkalmazásikonok redőnyszerű animációját is beállíthatjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.