2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Kospet Prime SE - a legkisebb óriás

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az androidos okosórákat sok kritika éri az üzemidő miatt, de ebben egy sosem látott nagyságú akku került.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Mr. Wu a Kospet alapítója először a mobiltelefon gyártással próbálkozott, ami nem jött össze neki. A mai telített piacon nehéz érvényesülni, de nem lehetetlen. Kedvenc új gyártónk, a BBK Electronics óriásvállalat kötelékébe tartozó Oppo almárka, a Realme megcsinálta. Ezt a gigantikus vállalatláncot csak a Samsung előzi meg mobiltelefon eladások tekintetében, szóval a Realme dolga nem volt annyira reménytelen.

A piaci igények feltérképezése után Mr. Wu új irányt vett és 2018 júliusában létrehozta az új okosóra márkát Kospet néven. A cél az, hogy a felhasználók megszeressék az intelligens órákat. A két kínai techóriás, a Xiaomi és a Huawei fitneszkarkötőit, óráit nagy népszerűség övezi ez vitathatatlan, de vajon kijut a sikerből tesztünk alanyának is?

Az új reménység egy átlagos fekete dobozban érkezett, melynek a tartalma egy kicsit meglepő. A POGO-tűs mágneses töltő, a micro USB kábel és a használati utasítás mellett egy kijelzővédő fólia, amelyből egy már előre felhelyezésre került, megszokott tartozék. A SIM kártya takarólemezének eltávolításához szükséges csavarhúzó és a 3 darab tartalék, miniatűr mágneses csavar azonban csodálkozásra adhat okot.

Az első dolog, amivel szembesülünk az a Kospet Prime SE mérete. Az óraszerkezet kiterjedése 50,8×60,2×17,5 milliméter, amihez 86 grammos tömeg társul. Vajon miért ilyen nagy és nehéz? Négy alapvető dolog miatt.

Az óra meghajtásáról a MediaTek MT6739 SoC gondoskodik, amely bemutatását most kihagynám. Legyen elég annyi, hogy több belépő szintű strapatelefonban is ez a hardveres konfiguráció dolgozik.

Soha nem szereltek még ekkora akkumulátort órába. Az energiaellátásról egy 1260 mAh kapacitású Li-Polymer telep gondoskodik.

Intelligens órát ekkora kijelzővel eddig még nem láttunk. Az 1,6 hüvelykes, 400×400 pixel felbontású, 354 ppi-s képpontsűrűségű IPS panel lazán lepipálja a 326 ppi-s retina display szabványt. Bár elég erősen kell csekkolni tűző napsütésben a 350 cd/m² fényerővel rendelkező megjelenítőt ahhoz, hogy minden információt lássunk. Az órát az érintőképernyő fel-le, illetve jobbra-balra húzásával egyszerűen lehet működtetni. A felső gomb a kezdőképernyőre visz vissza, az alsó pedig visszalépés funkcióját tölti be.

A bazi nagy méret negyedik felelőse a kettő darab kamera. Mobiltelefon esetében a dupla kamera már szegényesen hangzik, de ez egy óra. Kamerából sohasem elég, ezért szép méretes szenzorok vannak az SE házán. Majdnem akkorák, mint az új „flagship killer” Poco F2 Pro mobilon. Akkor most az órád a telefonod vagy telefonod az órád?

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.