2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Koogeek S1 okosmérleg

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A dizájn korrekt, gyorsan mér, bár erős fényben kicsit látszódhatna jobban is az amúgy tök király kijelző.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Először azt hittem, hogy félreértem a dolgot. Egyik nap írtak nekem a TomToptól, hogy csináltak egy okosmérleget, lenne-e kedvem tesztelni. Kérdezgettem vissza, hogy mi van, aztán rájöttem, hogy nem olvastam rosszul, a háttérben ezek tényleg csináltak egy saját márkás okos mérleget. Van egy Koogeek nevű márkájuk és azon ügyködnek nagyban. Ez igazi lecsó lesz.

Ha megbambuljátok a fenti képet, rögtön lejön, hogy elég sok mindent ígérnek relatíve alacsony áron.

Ha valaki máris, ebben a pillanatban elkezdett volna hőbörögni, hogy ,,EEEZÓCSÓ??!!", annak megjegyezném, hogy ez most debütált. Ha visszaemlékeztek arra, amikor nyáron a Xiaomi saját okos mérlege a polcokra került, 60 dolcsi alatt nem lehetett kapni, de úgy, hogy sokan panaszkodtak rá, hogy rosszul mért (az enyém nem), és egyedül BMI-t tudott számolni, amit bárki meg tud csinálni papíron, még net sem kell hozzá. Tény, hogy eltárolta a tömegadatokat, meg baromi jól néz ki, meg minden, de akkor is 60 dolcsiért adták szállítás nélkül, amikor kiadták.

Na, ez ehhez képest most 80$ úgy, hogy 8-szor annyi funkcióval van ellátva, amik egy gyurmázós emberkének sokkal hasznosabb. Gondolok itt például a testzsírszázalékra, vagy az izomtömegre. Aztán a hipochondereknek sem kell aggódniuk, most olvastam, hogy ez ki tudja mutatni a viszceláris, azaz zsigeri zsírok mennyiségét. Ezek egy weboldal szerint a hasüregben elhelyezkedő zsírok, amelyek a derékbőség nagy részét kiteszik, és állítólag veszélyesek. Én mondjuk azon a véleményen vagyok, hogy ameddig nem vagyok nagyhangú, lusta, dagadt, afroamerikai nő egy nyújorki panelban, addig nem kell félnem ilyesmitől.

Rettentő érdeklődéssel vártam a saját eredményeimet, hiszen akármilyen kamu is, besaccolni tudni fogom, mivel teljesen normális testalkattal rendelkezem, szóval túl magas értéket nem kaphatok zsírszázalékra például. Persze, meglepetések mindig lehetnek. Ki tudja mérni a tömeget, BMI-t, testzsírszázalékot, izomtömeget, víztartalmat, BMR-t, csonttömeget, és a zsigeri zsírok mennyiségét. Impresszív felhozatal.

A doboza hasonlított a Xiaomi mérlegééhez, egyszerű karton volt, ami egy atombombától is képes lenne megvédeni a terméket. Gond egy szál se, elégedett vagyok nagyon a csomagolással, és azzal is, hogy elemeket behelyezve kaptam a terméket. Semmi más dolgom nem volt ezek után, csak letölteni és beüzemelni az appot, hogy kipróbálhassam, mit tud a termék valójában.

Formatervre egyébként egy kicsit klasszikus, de modern kivitelben. Igazság szerint olyan meghatározhatatlanul modern. Ha nagyon át akarnám adni, maximum olyan mondatokat tudnék szülni, mint a borászok kóstoláskor: "Érzem rajta a tavaszi búzamező simogatását, és... hm... van benne valami egzotikus... equadori kakaóbab lehet, érezni rajta a rabszolgák fájdalmát is, nagyon érdekes, karamelles ízvilág."

Összességében nekem amúgy tetszik, de a Xiaomié még mindig szexibb. Amin jót nevettem amúgy, az az, hogy a közepén lévő lapon a Koogeek felirat kicsit ferde. A lapka valami rugalmas ragasztóval lehet odatéve, mert picit tudtam tekergetni, de a gyárban kicsit ferdén rakták oda. Csak akkor tűnik fel, ha direkt bámulod, de hát nekem szakavatott szemeim vannak, nem bújhat el előlük semmi.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Xiaomi Smart Scale

    Nagyon szép, jól megformált termék lehet a lakásban, és kb. bárhova tehető! Az okosmérleg az új barátom.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.