2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Konyhai LED világítás

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Olcsó, praktikus, egyszerű, páraálló, minimális méretű, könnyen beköthető és felszerelhető? 3528 SMD!

[ ÚJ TESZT ]

A tervek

Tavaly nyáron egy komoly lakásfelújításba kezdtem, ennek során többek között egy nagy konyha+étkező párost alakítottam ki a lakásban. Persze ide új konyhabútort is terveztem, amit egy ismerős asztalos szépen átültetett a valóságba. 8 méternyi konyhapultom keletkezett, amit a panelben kialakított egyetlen fényforrással nem lehet jól megvilágítani, azaz lehetne, de akkor meg az étkező felőli oldal lenne egy sötét sikátor.

A bútor pont olyan lett, amilyet akartam, azaz majdnem. Hiába próbált rábeszélni az asztalos a beépített spotokon alapuló pultvilágításra, mert nekem még a projekt megtervezése előtt megvolt a terv a fejemben: [sejtelmes zene] LED-del fogom megvilágítani a pultot.

A hideg fehér kontra meleg fehér dilemmát a korábbi konyhában használt kompakt izzók segítettek eldönteni. Jófajták voltak, erős fényűek és takarékosak, de sajnos becsapósak. Viccesnek tűnhet, de egyszerűen nem lehetett eltalálni a fényüknél, hogy mikor pont jó a rántott hús/bundás kenyér/rántotta/... Ugye a meleg fehér fény sárgás, így minden meleg színt kicsit a barna felé tol el. Azt láttam, hogy a fenti kaják már elkészültek, miközben valójában még nem, csak a lámpa fényéből adódó színtorzulás miatt hittem, hogy kész vannak. Tudom, így leírva hülyeségnek hangzik, de jópár alkalommal ettünk emiatt átsültnek hitt, de valójában csak félholt állatokat panírban... (broáf..) Innentől egyenes volt az út. A pultvilágításnak vibrálás mentesnek, és hideg fényűnek kell lennie.

Először egy diszkógömbre gondoltam, de nem illett az enteriőrbe.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.