2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Kizökkent a DRM

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Aki a T-Online szutyok zeneáruházban vásárol windowsos DRM-mel védett számokat (csak ilyen...

[ ÚJ TESZT ]

Aki a T-Online szutyok zeneáruházban vásárol windowsos DRM-mel védett számokat (csak ilyen van), fel kell készülnie rá, hogy ha sok alkatrészt cserél a gépén (mint ahogy én, aki négy-öt évente upgrade-lek), a nem fogja tudni meghallgatni őket, mer ugye a licencek egy adott géphez kötődnek. Márpedig ilyenkor a vindózt is újra kell aktiválni, ergo ez ugye egy új masina lett.

Ez önmagában nem probléma, mert ha a netes zenebolt még létezik, lekérhető ismég az licenc. A gond ezúttal az volt, hogy 1) T-Online előfizető vagyok; 2) éppen csomagot váltottam, és a régi csomaggal járó emilcímem – hosszú, hogy pontosan hogy s mint – meg lett szüntetve, ideiglenesen, amíg vissza nem kapom aliasként. Ezzel pedig megszűnt az a felhasználó, aki a muzsikát vásárolta (mellesleg kizárólag kipróbálás céljából, sajtóaccountra), tehát nem újítható meg a licenc sem.

Illetve, gondolom, az e-mailes ügyfélszolgálat helyre tudja lökni a hibát, aber velük már volt dolgom: 30 napon belül kell válaszolniuk, és gondosan ügyelnek rá, hogy a 30. napon tegyék. Ekkor gyün az első válasz: levelét továbbítottuk az illetékes osztálynak. Kezit csókolom.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.