2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Kisvasutak Magyarországon II.

Nincs is annál jobb, amikor az embernek lehetősége adódik a szeretteivel tölteni egy hétvégét!

[ ÚJ TESZT ]

Ha egy vonat elindul...

Az előző cikkben - vagy sorozatindítóban - a hazai kisvasutak történetét is bemutattam a Gyermekvasúttal egyetemben. Akkor ígértem, hogy a mátrai kisvasút fog következni, de a képanyagok lassú megtalálása okán egyelőre a Kismaros - Szokolya - Királyrét kisvasúttal ismertetlek meg Titeket!

Nincs is annál jobb, amikor az embernek lehetősége adódik a szeretteivel/szerelmével tölteni egy hétvégét. Ha ez olyan szerencsés módon egybe is esik, mint párom és a kisvasút, hát még boldogabb vagyok.

Tavaly volt végre szerencsém, hogy a munka megérdemelt gyümölcseként egy kicsit kiszabaduljak a városból párommal együtt. Terveztük, hogy valamiféle fitness-wellness-heppineszes elfoglaltság kellene. Aztán megnéztük a vonatkozó financiális keretet, és rájöttünk, majd máskor.

Kismaros, állomás - ha a MÁV szerelvény szemszögéből nézzük, akkor Pest felől a szerelvény végénél van az állomás

Így jutottunk el arra az elhatározásra, hogy legyen csak egy éjszaka, de a közelben. Ez azárt fontos, mert kettőnk utazási költségei elég jelentős részét tehetik ki a pihenésnek. Ezek alapján egy kb 50-90km-es körben gondolkoztunk, így jutottunk el Királyréthez. Csendes, közel is van, térerő sincs, gépet sem viszem - utóbbi kettő elég fontos kitétel ha pihenésről van szó.

Ha a térképet megnéztétek, akkor lehet látni, hogy két utca és kész. Ez így konkrétan a teljes település, no meg persze a kisvasút végállomása. Azt nem lehet nem szeretni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.