2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Kindle Touch - 2011-es évjárat

Egy nem túl hosszú, mélységesen szubjektív teszt a tavaly megjelent e-könyv olvasóról.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető/Doboz

Bevezető

Már régóta fájt a fogam egy ilyen okos kis szerkezetre, ezért hónapokig böngésztem az általam használt aukciós portálokat, míg találtam egy számomra elfogadható ajánlatot. Persze gondolkoztam más modellekben is, de végül mégis csak ez tűnt a legalkalmasabbnak számomra. Még csak egy hete vagyok boldog tulajdonosa, de azt hiszem, eleget használtam, hogy véleményt formálhassak róla. Ahogy jeleztem az iromány címe alatt, a cikk célja inkább a személyes benyomásom megosztása, mint valami szörnyen objektív analizálás.

Sejtem, hogy már az új PaperWhite a menő, de nekem egyáltalán nem szimpatikus. Egyrészt nem szeretem ha a szöveg szembevilágít velem, semmiképpen sem olyan, mintha egy külső fényforrás világítaná meg az egészet. Másrészt az új modellről hiányzik a fülhallgató bemenet és mindenféle hangszóró, ami ellehetetleníti a hangfájlok visszajátszását a készülékről.
(Ki akarna ezen zenét hallgatni, kérdezheti bárki joggal. Számomra az egész azért fontos, mert többször előfordul, hogy angol könyveket olvasok, és a a kiejtés gyakorlásának céljából szeretem, ha a szöveg mellett a hangoskönyv is megy.)

Még egy fontos tényező, ami végleg eltántorított az ötödik generációs Kindle-től az, hogy a belső memóriáját 4-ről 2 GB-ra csökkentették. Vannak persze erős pontjai is a masinának (fejlett érintőkijelző, sebesség stb.), de engem nem győznek meg túlságosan.

Doboz

A termék az Amazontól megszokott egyszerű, ám nem túl helytakarékos dobozban érkezik. Felnyitás után egy védőfóliával lefedett Kindle néz szembe az emberrel, alatta szabványos microUSB kábelt találunk. Töltőfej nincsen, gondolom a lehető legkisebb ár miatt, ezt külön kell megvásárolni, ha igény van rá.

A doboz felnyitható részére van ragasztva egy zseb, melyből egy könyvjelzőszerű papírlapocskát előhúzva máris megtudja az újdonsült tulajdonos, hogy az USB kábel, nem holmi ostornak szánt kötél, hanem arra való, hogy villámokat engedjünk a készülékünkbe, amely aztán ettől vígan fog működni. Véleményem szerint kár erre pocsékolni a drága papírt, de lehet, hogy van akinek szüksége van ilyen típusú tanácsokra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Kindle Paperwhite 2013

    Bár a forradalom ezúttal elmaradt, inkább csak ráncfelvarrás történt, azért a 2013-as Paperwhite a nyerő.

  • Amazon Kindle JailBreak

    Itt a megoldás, ha szeretnél magyar nyelvet, állítható margókat és KOReader-t telepíteni az olvasódra.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.