2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Okostelefon, ami bő egy hétig bírja

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Galaxy S2-m folyamatos nyúzás alatt van, de már egy hete nem látott konnektort... Elárulom a titkot.

[ ÚJ TESZT ]

Battery low

"És az Úr megteremté az okostelefont. És látá, hogy ez jó. De nem gondola vala az akkumulátor technológia fejletlenségével, melynek okán az telefon minden másnap eljátszá az Nagyhalált."

/Zé 18:42/

battery low

Tegye fel a kezét, aki már aggódott/bajba került azért, mert a telefonjának a nyomorult akksija épp a legrosszabbkor lehelte ki a lelkét, "pedig tegnap töltöttem fel". Elég kicsit túl sok játék/videó/net/zenehallgatás vagy épp egy beragadó alkalmazás, és délután már visítani kezd az okostelefonod, mert nincs már benne nafta. Ilyenkor jönnek a cifra jókívánságok a tervezők felmenői számára, vagy épp a telefonnak ajánlunk fel mindenféle perverz aktusokat lóval. Ejnye-bejnye, ezt jó lenne megelőzni valahogyan.

Battery Low

Az okos emberke azt csinálja, hogy vesz egy második akksit. Ez remek megoldás, de elég kényelmetlen:

- Az egyik akksit rendszerint elfelejted feltölteni.
- Ha sokáig nem használod, tönkremegy az önkisüléstől.
- Ha valahogyan mégsem felejted el feltölteni, akkor folyton ki kell venni az egyiket, betenni a másikat. Az ötödik alkalomnál feleslegesnek találod majd az egész hercehurcát és itt kilyukadunk az előző pontnál.
- A telefonod hátlapja kilazul a sok le-felpattintástól és egy idő után nyiszogni fog.
- Olyan telefont vettél, amiben fixen be van építve az akksi? A gyártó jobban tudja mi a jó neki neked. Éljen az eldobható világ!
- A plusz akksit cipelni nem mindig könnyű. Én hátizsákos vagyok, de ismerek sok retikülöst...

Uh-oh...

Zé majd megmondja a tutit: A fenti problémák többségére van megoldás!

Jómagam megszállott kütyümániás (kütyüb*zi) vagyok, és mint ilyen, már az Android első normális release-ének (2.1) megjelenésekor beszálltam az Androidpártiak már akkor is óriási csoportjába. Volt pár tabletem, némelyiket teszteltem is a Logouton (pl. ezt, meg ezt is), és összevetettem a netbookot a tablettel. A konklúzió minden esetben az volt, hogy az akkus üzemidő nem az igazi.

KO

Azóta számos (vagy inkább számtalan) telefonon és tableten túl, még mindig ezt tartom minden okostelefon és tablet achilles sarkának. Az etalon iPad 10+ órás üzemidejét már a Nexus 7 és a Sero 7 Pro (apropó, a Sero 7 Pro teszttel még adós vagyok) és néhány 10 colos tablet is elérte, de gyakorlatilag általánosságban még mindig ugyanez a helyzet: egy hosszabb vonat/busz/repülőútra nem indulhatsz el úgy, hogy a tableted és még inkább a telefonod biztosan végig kitart.

Mindegy, hogy csak ebookozol + zenélsz, netezel vagy HD videót nézel, a mobilod 4-6 órán belül kipurcan. Tudom van kivétel, de a készülékek 99%-ára akkor is igaz az állítás. 4-6 óra? A legutóbbi nagyobb utazásom 29 órán át tartott... Tudom, a reptéren várakozva van töltési lehetőség. Már ha van. Egy járattörlés esetén szinte biztos, hogy nincs. Ráadásul odaérve még a GPS-re is szükségem lesz. Van persze autós adapterem, de jobban örülök ha az erő velem van az akksiban is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • CUBOT X6 – A sokmagos

    Ár-érték arányban nagyon jónak mondható, de azért úgy érzem, hogy nincs kínai telefon kompromisszum nélkül...

  • A nap ereje

    Két napenergiával (is) tölthető powerbanket mutatok be nektek, amely mind kirándulások, mind hétköznapi felhasználás során jól teljesítenek.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.