2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat / Sport rovat

Kerékpározás az Alpokban

Élménybeszámoló az idei nagy kerékpáros túránkról: Franciaország, Olaszország, Svájc és Ausztria.

[ ÚJ TESZT ]

Jafferau

Harmadik nap a társaság kétfelé vált, négyen elmentek Chamonixba hogy megnézzék a Mont Blanc csúcsát 3900 m magasból ahová drótkötélpályán lehet felmenni. Ketten maradtunk Bardonecchiában hogy kicsit feltérképezzük a környéket. Nos a szállásunktól mindössze 200 méterre indult a Jafferau csúcsra az emelkedő. Mint már említettem ez a hegy szerepelt a 2013-as Giro d'Italia 14. szakaszának hegyi befutójaként. Kár lett volna kihagyni!
Bevallom nem gondoltam hogy ez az emelkedő ilyen kis combos lesz. Mindössze 5,4 km hosszú ami a többi hegy fényében elég kurta, viszont ez a hossz 623 m szintet tartalmaz ami annyit jelent hogy átlag 11,5%-os (!!) meredekségű. Maradjunk annyiban hogy rövidsége ellenére igencsak megdolgoztatta a combjaimat mire felértem az 1908 m magas csúcsra. :)
Felfelé haladva utolértem egy párt akik elektromos MTB-kal mentek, be is álltam mögéjük és jó darabig a tempójukban tekertem. Érdekes volt hallani a motor zizegését. Amennyire észrevettem itt az Alpokban egyébként rengetegen használnak elektromos rásegítésű kerékpárokat. Persze volt is szint bőven a környéken amit lehetett mászni.

Szintrajz:
Jafferau

Képek:

Videó:
Jafferau lejtőzés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.