2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

A sötét mágus

Ismét új fejezetéhez érkezett az eddig is alaposan átszabott thermaltake toronyház.

[ ÚJ TESZT ]

Előkészületek

A ramok megkapták az új hűtőbordákat, melyeket a későbbi beépítés során MX-2 pasztával kentem fel.
Modding szempontjából ezen részek sem kerülték el a későbbi dizájn összhatását, így fekete és piros fóliát helyeztem fel az oldalára és az éleire.

Következett a videokártya vízhűtő blokkjának hasonló technikával történő színesítése, ami a későbbiekben látszódni fog ( vagy sem ), nem biztos hogy szükséges dolog volt, mivel a kártyát a beépítés során a vízhűtés csöveinek elhelyezése kapcsán a pci-e 2-es slotba tettem.

Mint a bevezetőben utaltam rá, hogy a gép színvilága fekete- piros lesz, folytattam a hangkártya és videokártya ezen dizájnba való adaptálását.
Itt külön jegyezném meg, hogy nem igazán értem a videokártya gyártókat olyan szempontból, hogy a legtöbb gép ATX rendszerű és bármilyen gyönyörű grafikai munkát is tesznek a kártya hűtőjének a burkolatára, azt addig van szerencsénk látni, míg be nem építjük, és innentől kezdve nézhetjük jobb esetben a kártya nyák felőli részét.
Na ezt a látványt akartam magam részéről háttérbe szorítani oly módon, hogy mint a korábbi módjaimban, most is hátlapként plexi borítást kapott. Viszont most sem gravírozni és fóliázni nem akartam, hanem az autó optikai tuningoknál is használt aluminium expandált lemezt használtam fel. A kártyához a plexi felfogatását a gyári hűtőt tartó furatokat vettem igénybe. Ebbe gyönyörűen be tudtam hajtani az alaplapok rögzítésére használt csavarokat, amihez a plexit és a méretre vágott aluborítást rögzítettem.
A plexik kaptak egy kis grafikai feliratozást, amit két réteg festékkel fújtam le, először fekete, majd pirosra. Ezután a teljes plexi kapott egy kis piros ködölést. A kettős festés szerepére később visszatérek. A rácsdíszítés pedig feket színben pompázik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.