2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Jiake V8 - mint egy görögdinnye

248 dollárért kapsz egy elég komoly, felső középkategóriás, de noname cuccot annak minden előnyével és hátrányával.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Előtörténet

Nagy megelégedéssel használtam egy LG 4XHD-t, de egy idő után valami másra vágytam. Őszintén szólva elég sokat internetezek telefonon, és bár a 4,7" és a HD felbontás papíron elég korrektnek tűnik, a gyakorlatban elég sokat szenvedtem a nem mobilra optimalizált weblapokkal. A Tegra 3-as chipsethez szerintem sokatoknak volt szerencséje, melegedés szempontjából ideális a téli hónapokban, ha kesztyű nélkül utazol és játszol rajta. Utód szempontjából nem találtam semmi használhatót 100 ezer alatt, így én is, mint sokan mások, Kína felé fordultam. Rengeteg nekem tetsző telefon volt a geekbuying.com oldalán, főleg azt szerettem, hogy a keresőjükben szinte mindenre lehet szűrni.

A főbb elvárások:

- 5" feletti,
- 2 GB RAM,
- legalább MTK6589T,
- Full HD kijelző,
- Maximum 60 ezer Ft.

Kiválasztottam a legjobbakat, rászántam magamat, és a rendelés reggelén a keresőben megjelent egy új chipset, az MTK6592. Itt mindent gondolhattam újra. Három telefont mutatott a kategória, ebből kettő presell volt és egy elérhető, ez utóbbi pedig jelen cikkem tárgya. Minden kívánalmamnak megfelelt a dolog, kivéve a Full HD kijelzőt.

A 248 dolláros ár fényében úgy gondoltam üsse kő azt a kijelzőt, ez a felbontás még 6"-on sem lesz pixel vadászat. A dolog szépséghibája, az volt, hogy megrendeltem a telefont, és két nappal később ugyan úgy rákerült a presell felirat, így türelmesen vártam januárig.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.