2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Jiake V8 - mint egy görögdinnye

248 dollárért kapsz egy elég komoly, felső középkategóriás, de noname cuccot annak minden előnyével és hátrányával.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

"Mi ez, Note?" Hangzott el gyakran a kérdés. Tulajdonképpen igen, a formája egy felnagyított Note 2, össze is hasonlítottuk egy kedves barátom ilyen masinájával, szinte minden ugyan ott van, tehát a formatervezőre nem költött sokat a cég. Sokan írtátok a korábbi cikkeitekben, hogy "ez a telefon nagy, de tényleg nagy", vagy "első blikkre nagynak tűnik ez a telefon és a másodikra is". Na ez a telefon a tényleg nagy! Gigászi!

Az előlapot a 6"-os, 1280*720 felbontású IPS panel foglalja el. A színek szépek, a betekintési szög végtelen. Szerencsére nem hiányzik a FHD. Normál távolságból nem látszanak a pixelek, szép éles a kép, jó nézni a kijelzőt. Biztos van, aki elborzadna a FHD után, és látná az éleket, de számomra tökéletes.

Jobb oldalon egy bekapcsológomb, bal oldalon egy hangerő szabályozó található. Fent a 3,5-ös jack aljzat.

A hátlapon egy Jiake felirat van, kicsit sajnálom, hogy nem Smasung, vagy Samasung, viszont adnak hozzá egy hátlapra szerelhető tokot is, aminek a hátulján nincs felirat, és szépen védi a kijelzőt. Az első fotózásnál meg tudja viccelni az embert, úgyhogy csak óvatosan a hátrahajtásával. :)

Az aljából egy kis ceruza varázsolható elő, sajnos nem kapacitív, mint a Note 2 esetében, de nagyon jól használható. A handwrite nevű programmal el lehet hülyülni vele, én egyáltalán nem használom, de van. Mellette pedig egy OTG-képes micro USB kapott helyet, egy micro USB - USB átalakítóval szépen ment a touchpades billentyűzetem és egy pendrive.


Két normál méretű SIM-et fogad az eszköz

A doboz ezen kívül tartalmaz 2 aksit, egy képernyővédő fóliát, EU töltőfejet, USB kábelt, és egy headsetet, ami agyba dugós.

Kipróbáltam milyen az agyba dugós füles, nem vagyok túl nagy zenerajongó, így az első kezem közé került MP3 mappa, amit felmásoltam a Tankcsapdától a "Baj van" című album volt. Régi motorosok tudják, hogy ezt még anno kazettán meg lehetett venni, de az egyszerű földi halandóhoz csak a haver által átmásolt kazettának a másolatán keresztül juthatott el még a 90-es évek elején. Pontosan olyan volt a minősége, tán még egy két nosztalgiakönny is megjelent a szememben ettől a távoli, dobozszerű recsegő zajtól amit kipréselt magából. (Ez már a 2000 valahányban kiadott remasterelt, újra felvett album volt.)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.