2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

"Játék" a G80-nal!

A 2006-os év nagyágyújának Vmod tuningja, annak részletes leírása. Van hozzá merszed?

[ ÚJ TESZT ]

Vmod for 8800GTX

A művelet biztos garancia vesztéssel jár, és rossz esetben a kártya meghibásodásával. Utóbbit nem nehéz elérni ha belegondolok. :D
Tulajdonképpen nem mást fogunk csinálni mint a GPU feszültségét megemelni ellenállások segítségével ezzel rákényszerítve a kártyát a nagyobb tuningra.
A memória feszültségre még kitérek majd, amúgy pontosan ez történne ott is csak egy db trimmer potméterrel.

A kolegák cikkeiben és külföldi cikkekben is más-más ellenállások szerepeltek. Én előálltam egy sokadik változattal. Előnye, hogy legrosszabb esetben sem lép működésbe a kártya túlfeszültség védelme (álítólag van csak magas feszen), és első Vmodos indításkor legkedvezőbb esetben is egy szerintem nem túl vészes feszültség szinten indul a kártya(1.34V) amit majd nagyon-nagyon finoman és pontosan lehet szabályozni felfelé, továbbá ha valamiért nem kell a Vmod akkor egyszerűen ki is kapcsolható.

Szerezzük be a következő dolgokat:

Én ezekből dolgoztam, mert ezek álltak rendelkezésemre, de pár dologtól nem lehet eltérni, ilyen pl a TŰHEGYŰ páka, ha ez nincs el se kezdjétek. Nem árt a kézügyesség is mert egy több száz fokot pákával simán le lehet kotorni a gyárban, gép által odaforrasztott alkatrészeket.
Ha ezek megvannak szaladjunk be egy elektronikai alkatrészeket árusító boltba és kérjük a következőket, ezek kellenek majd a nyákhoz:

1db 100 és 1db 500Ohm-os trimmer potenciométert << Én hosszúkásat vettem így menet közben is tudom állítani a feszültséget + ez a típus nagyon finoman állítható, 2 féle kapható, a 40 és a 130ft-os, utóbbit illik megvenni, annak vastagabbak a lábai és már jobb kézbe venni is. Mégiscsak egy 8800GTX-hez lesz!

1db 2 áramkört kapcsolni képes DIP kapcsolót, erről még annyit, hogy max 50V 50mA kapcsolására képes, ennek közelébe sem leszünk, alap Vmoddal 2mA folyik. ~ 80ft

1db 7*4.5cm-es nyáklapot, erről pedig annyit hogy a kis furatok az oldalán szabványosak és illeszkednek majd a kártya végén lévő 2 furatba. [link] ~ 160ft

Molex csatlakozó, de biztos van pár db rossz táp a szekrényben:

Vezeték, 0.22 Négyzetmilliméteres tökéletesen alkalmas a célra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.