2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Intel vs. AMD: harc az óvodás csoportban

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy (ASUS) AMD APU-s netbook bemutatása, összevetve Intel Atomos (Toshiba) vetélytársával.

[ ÚJ TESZT ]

Végeredmény

Konklúzió

Mindkét gép használható a maga módján, de az Inteles csak türelmesebb embereknek. Az akkori Atom széria egy vicc volt, még arra is alig lehetett használni amire kitalálták. Van Intel n550-nel szerelt kisgép, az már a jobb kategóriába esik a két magja miatt, nagyon sokat lendít a sebességen a proci ereje.

Illetve az Atom plusz nVidia Ion páros, ami megint egy nem rossz szerkezet. De ha csak a netbookok szintjét nézzük, itt az AMD hardveres kicsik viszik a pálmát erőben. Intel mellett szól, hogyha valakit esetleg nem érdekel a 3D, ritkán néz YouTube-ot és van türelme a lassabb géphez, akkor cserébe kevesebb hőt és nagyobb üzemidőt kap.

A Toshiba ezen gépe tényleg lassúcska kicsit már nekem, de hozzá kell tenni, hogy 20 k-ért csatlakozott a családhoz, annyit bőven megért. Az ASUS-hoz 35-ért jutottam hozzá, de tudatosan kerestem a drágább, piros verziót, mert tisztában voltam az erőviszonyokkal. Szóval ha valaki ilyen gépet szeretne venni manapság, annak figyelmébe bocsátom az AMD-s verziót, vagy a kétmagos Inteleset(n550), de mindenképpen minimum 2 Giga RAM-mal, mert ez az egy nagyon szűkös.

Összességében egyik gép sem rossz, de ajánlani az Inteleset nem tudom, ezért csak azt mondom, ha arra futja, vegyél egy droidos tabletet, jobban jársz.

Köszi, hogy benéztél.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.