2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Intel vs. AMD az AGP korszakban

A két nagy processzorgyártó versengése a PC fejlődésének legmozgalmasabb időszakában. Vigyázat, 20 oldal! :)

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - SiSoft Sandra 2003

Első tesztprogramunk a kissé régivágású SiSoft Sandra 2003, melynek beépített CPU benchmarkja Dhrystone (ALU) és Whetstone (FPU) teljesítményt mér. Az itt látható eredmények ennek a két értéknek az összeadásából születtek. Az SSE2 támogatással rendelkező processzorok esetén két FPU értéket ad a program, de ebből csak az elsőt vettem figyelembe.

A három legerősebb Pentium 4-es vezeti a sort, de az Athlon XP 3200+ FSB333-as változatának lemaradása sem jelentős. Ez a teszt egyértelműen a magasabb CPU órajelet helyezi előtérbe, és a memória sebessége csak másodlagos. A HT technológiát is kedveli ez a program, ezért tudnak előtérbe kerülni a P4-esek, de a HT támogatással nem rendelkező változatok szereplése már nem túl fényes. Az Athlon 64-esek sem szerepelnek túl jól, modernebb felépítésüknek nem kedvezett ez a teszt, de az Athlon XP modellek szépen helytállnak.

A Pentium III-asok és Celeronok rendre gyengébb eredményt érnek el a velük egy kategóriában induló Athlonokhoz és Duronokhoz képest, de még a sor végén a K6-os processzorok is szépen szerepelnek, vagyis elmondhatjuk, hogy bár az abszolút győzelmet nem szerezték meg, de az AMD processzorai jól szerepeltek ebben a tesztben. Kivételt ez alól egyedül a Slot A-s modellek képviselnek, ugyanis azon a tesztgépen elindítva a mérést sajnos azonnali fagyás lett az eredmény.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.