2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Insteon okosotthon rendszer

Bemutatom a felépítését, működését, az egyes eszközök tudását és azt, hogy mennyire könnyű kiépíteni, fenntartani.

[ ÚJ TESZT ]

Insteon BE/KI dugaljzat

Második eszközként a hálózati dugaljzatot választottam, talán ezzel az elemmel lehet a leglátványosabban vezérelni egy másik eszközt. A dugaljzatot kibontva rendkívül hasonló designnal találkoztam, mint a HUB esetén, szögletes forma, fehér szín, egy darab LED és 3 gomb. Gyorsan csatlakoztattam a hálózathoz és rákötöttem a szobaventilátort, gondoltam az elég látványosan szemlélteti, hogy működik-e a cucc vagy sem. Egy halk pittyenést hallatott az eszköz mikor a hálózatra dugtam. Na és itt akadtam el először. Hogy érem el, hogy a HUB észrevegye ezt az új eszközt? Megoldás lett volna, ha nekiülök és átnyálazom a hivatalos leírást, de túlzottan be voltam zsongva ahhoz, hogy én most leüljek olvasgatni. Beléptem az alkalmazásba és a jobb oldali menüben az „Add a device” lehetőségre felcsillant a szemem. Rákattintottam, egyből megjelent a gyártó összes eszköze egy listában.

Ráböktem a Plugin Module lehetőségre, a következő oldalon már az utasítások vártak. Nincs más dolgom, mint a modul oldalán lévő Set gombot nyomva tartani néhány másodpercig. Halk pittyenés következett és a következő információ, amit kaptam, hogy „Device found”, majd a kommunikáció tesztelése kezdődött el. Ezután lehetőségem nyílt az eszköz működését, nevét, ikonját és napirendjét beállítani.

Ezt csak okéztam és egyből megjelent az alkalmazásban az eszközeim között a modul. Rábökve sikerült is bekapcsolni. Halk kattanás, az eszközön lévő piros LED egyből zöldre váltott és csodák csodája a ventilátorom magától elindult. Én már itt úgy éreztem, hogy megváltás lesz, ha a nyári kánikulában egy mozdulatra be tudom kapcsolni a ventilátort, akár már akkor, amikor elindulok munkából hazafelé. Mint kiderült még egyszerűbb a dolgom, hiszen megadhatok automata be- és kikapcsolást minden egyes Insteon eszköznek. Már itt éreztem, hogy ebben a rendszerben óriási lehetőségek rejlenek, pedig csak az első terméknél tartottam. Neki is láttam a következőnek.

Kiemelt tulajdonságok:
- Okostelefonról vagy Insteon eszközök által is kapcsolható
- Időzíthető és szabályok által több eszközzel egyszerre kapcsolható
- A legtöbb otthoni eszközt felokosítja, távolról kapcsolhatóvá teszi
- Igényes, minimalista design
- Visszajelző LED és fizikai kapcsoló is található az eszközön
- Működéséhez szükség van az Insteon Hub eszközre

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • A Fibaro egyéni okosotthon megoldásai

    A lengyel székhelyű gyártó és hazai partnere nem a polcról levehető és otthon összerakható filozófiát követi, ezért jóval több bennük a lehetőség.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.