2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Insteon okosotthon rendszer

Bemutatom a felépítését, működését, az egyes eszközök tudását és azt, hogy mennyire könnyű kiépíteni, fenntartani.

[ ÚJ TESZT ]

Az Insteon egyedi termékei

Insteon Mozgásérzékelő és Nyitva/Zárva szenzor

Ezt a két terméket egy kalap alá veszem, hiszen mindkét eszköz célja, hogy mozgásra/állapotváltozásra vezéreljen valamilyen másik eszközt. Mozgásra kapcsolja a világítást, bármely a dugaljzathoz csatlakoztatott eszközt, vagy ezek bármely kombinációját.

A szenzorok felhelyezése is könnyű feladat. Az ajtó-ablak szenzort bárhova felrakhatjuk az eszköz hátoldalán található ragasztócsíkkal, míg a mozgásérzékelő szenzort egy csavarral rögzíthetjük ezután pedig tetszőleges helyzetbe forgathatjuk. Igazából ezek az eszközök azok, melyeket a többi gyártó nem nyújt a termékpalettáján. Olyan lehetőségeket visznek a rendszerünkbe, amelyek nem elhanyagolhatóak és mivel az egész rendszer tetszőlegesen bővíthető gyakorlatilag a végtelenségig, így sokkal több megoldás lehetőségről beszélünk, mint csupán 2-3 elem esetén.

Ráadásul minden mozgásról és/vagy nyitásról/zárásról kaphatunk értesítést mobilunkra, így biztonsági rendszerünknek is kiváló kiegészítője lehet, ráadásul nem csak ajtókban/ablakokban gondolkodhatunk, hanem akár szekrényekben, fiókokban is.

Kiemelt tulajdonságok:
- Akár 400 másik Insteon eszköz mozgásra történő automata vezérlése
- Nagy hatósugarú, állítható érzékenységű, konfigurálható szenzor
- E-mail vagy alkalmazásértesítés mozgás esetén
- Opcionális csak éjszakai működés
- A szoba elhagyása után tetszőleges időpontban kapcsolja ki az eszközöket
- Működéséhez szükség van az Insteon Hub eszközre

Insteon Távirányító/Fali kapcsoló

Létezik 1, 4, és 8 kapcsolós kivitelben. Egy rendszerhez több kapcsolót is hozzáadhatunk és minden távirányítónak különböző jogokat, hozzáférést állíthatunk be. Hasznos lehet például gyerekeink, párunk, barátaink számára, hiszen nekik nem szükséges, hogy mindenhez hozzáférjenek. Legnagyobb örömömre a távirányító tisztában van az adott gombjához kapcsolt eszköz fajtájával, így lámpa esetén gombnyomásra bekapcsolja azt, míg a gombot hosszan nyomva tartva világosíthatjuk vagy sötétíthetjük azt. Részletkérdés, de pont a részletek emelnek ki egy-egy terméket a többi közül. Kis mérete miatt bárhol elhelyezhető, a fali konzol segítségével pedig fixen is rögzíthetjük. Beépített akkumulátorral rendelkezik, melyet micro USB kábellel tölthetünk fel (egy töltéssel 6 hónapig működik).

Kiemelt tulajdonságok:
- Megvásárolható 1, 4, és 8 kapcsolós kivitelben
- Minimalista design, hosszú üzemidő
- Akár több távirányító különböző programozása
- Vendégeknek, gyerekeknek kiváló vezérlési lehetőség ellenőrzött keretek között
- USB töltés
- Működéséhez szükség van az Insteon Hub eszközre

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • A Fibaro egyéni okosotthon megoldásai

    A lengyel székhelyű gyártó és hazai partnere nem a polcról levehető és otthon összerakható filozófiát követi, ezért jóval több bennük a lehetőség.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.