2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

INFOMarket, MobilShow, Game Show

  • (f)
  • (p)
Írta: |

INFOMarket, MobilShow, Game Show, avagy a rossz, a rosszabb és a még rosszabb 3 in 1 (három az egyben)...

[ ÚJ TESZT ]

INFOMarket, MobilShow, Game Show, avagy a rossz, a rosszabb és a még rosszabb

3 in 1 (három az egyben) csak ezúttal kicsit másképp.
A hivatalos tájékoztató szerint az idei rendezvény mindent vitt volna:

„Új időpontban

A MobilShow és az InfoMarket a tavalyi siker után 2008-ban folytatja a legnagyobb hazai mobil és internet kiállítás és vásár hagyományait a Budapesti Vásárközpontban. A MobilShow és az InfoMarket közös megjelenésének célja a mobil kommunikáció, az internet és informatika használatában rejlő jelenlegi és jövőbeni lehetőségek és a kézzel fogható újdonságok megismertetése.

A szakkiállítás november 6-9. között fogadja az érdeklődő nagyközönséget. Az új időpont – közelebb a téli bevásárlásokhoz – mind a forgalmazók, mind pedig a látogatók igényeit jobban kiszolgálja, hiszen a vásárlók már az ajándék ötleteiket valósíthatják meg, a kereskedők pedig éves eladásukat növelhetik a jeles napokon.
Ideális kapcsolódás

A mobiltelefónia és az internet kapcsolódása új köntösbe öltözik. Közös szervezésben valósul meg a két terület minden eddiginél nagyobb szabású, együttes bemutatkozása a HUNGEXPO Zrt. és a Bitpiac Kft. szervezésében.

Az esemény kiváló alkalom a mobilszolgáltatók, mobiltelefon gyártók, internet szolgáltatók, internetes tartalomszolgáltatók, és minden korszerű technológiával foglalkozó informatikai cég számára az új termékek és az új szolgáltatások közvetlen bemutatására. A rendezvény a szakma és a közönség számára is lehetővé teszi a tapasztalatgyűjtést és az azonnali visszacsatolást.”

De sajnos egy álommal újra szegényebbek lettünk. Az úgynevezett „tavalyi siker” után azt hittem már nem jöhet rosszabb, de bizony jött. Az amúgy nem túl magas elvárásaimat alaposan alulmúlta a nagy show. A kiállítók egy kisebb pavilon felét tudták csak megtölteni, de azt is csak szellősen. Így jutott hely 3 autónak is, amelyek legalább jól mutattak és a Nissan 300ZX-et a szintén kritikán aluli Budapest Game Show bejárata előtt már láthattuk.

Ugyan nem voltam kint csak az utolsó napon, de kötve hiszem, hogy a korábbi 3 nap sokkal jobb lett volna. Idén már modding verseny és kiállítás sem volt, nem jöttek el számítástechnikai üzletek és nem volt ott egyik nagy mobilszolgáltató sem.
Említést érdemel a Windows Mobile stand, ami szép és jó is volt, de a kipróbálható smartphonok közül egyiken sem lehetett internetezni. Volt még néhány Xbox konzol, valamint kb 8 asztali gép, amiken ki lehetett próbálni pl a Crysis-t vagy a Red Alert 3-at is (biztosan volt más is, de nem néztem meg). Utóbbi játékot én magam is szemügyre vettem és leültem kicsit játszani. Az Asus kb annyit mutatott fel, mint a BGS-en, de legalább ott volt. A hiányzók névsora elég hosszú. Akik pedig jelen voltak, bár dicséretet érdemelnek, sajnos kevésnek bizonyultak egy jó kiállításhoz.

Szerettem volna sok pozitívumot írni, de nem megy, mert nem egyszerűen nem hagyott bennem maradandó élményt. Ezt gyorsan el kell felejteni (nem lesz nehéz) és remélni, hogy az Infomarket méltó lesz újra régi nagy híréhez.

Idén is velem tartott jóbarátom [McKinley, mint az elmúlt években mindíg. Ő nagy reményeket fűzött az Infomarkethez, de amit kapott az szódával sem ment el. Megjárta anno az IFABO-t is, amelyet tekinthetünk etalonnak is és színvonalban csak az utána jövő első infomarketek említhetők vele egy lapon.

+egy kis off: A Hó-Show/SPA&WELLNESS viszont az újonnan épült pavilonban kapott helyet és egy rossz szavam nem lehet rá. Így kell kinéznie egy kiállításnak/rendezvénynek.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.