2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Icewind Dale II végigjátszás

Közel 10 éve írtam ezt a végigjátszást, de talán ma is jól jön az Elfeledett Birodalmak kalandorainak.

[ ÚJ TESZT ]

Prológus

Mostanában újra elkezdtem játszani a Baldur's Gate, Icewind Dale és Planescape: Torment játékokkal, és ennek kapcsán jutott eszembe, hogy egy évtizede írtam az IWD 2-höz egy végigjátszást. Ez tenném most közzé itt is, hátha akad még valaki, akinek jól jön. A képeket sajnos nem találtam meg, majd megpróbálok túrni néhány szebbet ha lesz időm.

Akinek a játék elindításával gondja lenne: a GoG.rom-ról fillérekért hozzá lehet jutni a Windows 7 alatt is tökéletesen működő verziókhoz, érdemes azokat használni.

Prológus

Miután sikeresen kikötöttünk Targos partjainál, Hedron Kerdos, a hajó kapitánya azt javasolja, hogy keressük fel Ulbrec Dinnsmore-t, Targos szószólóját, aki a város központjában lakik. Útközben belebotlunk egy sérült katonába, aki arra kér, hogy hozzunk neki egy gyógyító italt a kikötőmestertől, Magdartól, aki a kikötő északi részében fekvő raktárban barikádozta el magát. Vigyázzunk, a dokkoknál rengeteg goblin ólálkodik, kutassuk fel és hányjuk kardélre valamennyit, ez lesz ugyanis Lord Ulbrec első feladata számunkra. A dokkoknál, az északi stégek egyikén találkozhatunk Brogannal, aki egy csapat goblint zárt be a közeli raktárba, amit egy tolvaj vagy egy kemény harcos segítségével nyithatunk ki.

Miután megtisztítottuk az épületet (az épület alatti járatot se felejtsük el, találunk egy elhasznált varázstekercset!) a goblinoktól, Brogan azt tanácsolja, hogy beszéljünk erről Lord Ulbrec-kel a jutalom ügyében. Következő célunk legyen Magdar raktára, melynek ajtaja szintén zárva van (a fentebb ismertetett módszert kell ismét alkalmazni). Magdar nem tudja, hol tárolják a gyógyító italokat, ezért kutassunk át és vágjunk zsebre mindent, amit találunk (itt egyébként fel is szerelhetjük egy kicsit a csapatunkat), majd dolgunk végeztével vigyük el a gyógyító italt Reignek. Ekkorra remélhetőleg már végeztünk az összes goblinnal, így irány Ulbrec, aki hivatalosan is bevesz minket Targos védői közé, majd arra kér, hogy további teendőkért jelentkezzünk Shawford Crale-nél, akit egy Targos Palisade kapuja fölötti házban találunk.

Azonban ne induljunk rögvest Crale-hez, hanem mutassuk meg a goblinoknál talált teleport tekercset Ulbrec feleségének, Lady Ellitharrának, aki szerint a varázslat csak két tekercs esetén működik, így árulás alapos gyanúja merül fel és megkér, hogy kutassuk fel az árulót. Phaen egy romos épületben lakik Ulbrec házától északra, aki a tekercs említésére mindent bevall, majd nekünk esik – megidéz pár orkot és előszeretettel alkalmazza a Paralyzation nevű varázslatot. Talán úgy a legegyszerűbb legyőzni, ha még a csata elején bedobunk a tömegbe egy Oil of Fiery Burninget, a magára maradt mágus már csak csuklógyakorlat lesz; majd vigyük meg a hírt Ellitharrának. Most már nyugodtan találkozhatunk Shawford Crale-lel, aki elküld minket a Palisade északi falánál dühöngő törpe mérnökhöz, Olap Tamewaterhez, akinek fára van szüksége a fal befejezéséhez, és leküld a városközpontba a szállítóhoz, Lumbar Grundwallhoz, aki a fő utca déli részénél ácsorog. Tőle megtudhatjuk, hogy a szállítás azért szünetel, mert elromlott a daru, és nem tudja megjavítani. Miután közöljük a rossz hírt Olappal, elküld az apjához, Jorunhoz, aki a dokkok környékén, a kocsma mellett őrzi frissen ácsolt hajóját. Jorun ad nekünk egy tartalék fogaskereket, amit nekünk kell beszerelni a daruba, mert Lumbar nem hajlandó hozzányúlni. A javítás után menjünk vissza Olaphoz, aki így már be tudja fejezni a falat.

Ezt követően Shawford egyből új feladattal lát el, nyílvesszőket kell hoznunk a nyugati falnál harcoló íjászkapitánynak, Isherwwodnak. A kapitány szerint Deidre, a városközpontban található Gallaway kereskedőház tulajdonosa nem fog egykönnyen megválni 300 nyílvesszőtől, így inkább fizessük ki a felszerelést a saját zsebünkből, majd vigyük el Isherwoodnak. Shawford újfent nem ad időt pihenőre és megkér, hogy beszéljünk Koluhm Bonecutterrel, aki Myrkul papja, és a városközpont egyik romos házában faggatja a halott goblinok szellemét. Ha van elf a csapatunkban, ő le tudja fordítani a goblin szavait (ha nincs aki fordítson, akkor Shawfordnak kell elvinni a szöveget), így fény derül a Horda tervére. A közelgő támadás hírére Shawford megkér, hogy szóljunk a Salty Dog kocsmában iszogató Iron Collar zsoldoscsapatnak, hogy tüstént jelentkezzenek a falaknál. A kalandozókat úgy győzhetjük meg a legkönnyebben, ha megfenyegetjük, hogy hírbe hozzuk őket az áruló mágussal. Mialatt jelentést teszünk Shawfordnak, megkezdődik az ostrom, mely alatt a Shawford szállásán tartózkodó pap ingyen gyógyít, ne szégyelljük ezt igénybe venni! A csata során három csapatot kell szétvernünk, az első kettő az északi falon tör be, őket nem lesz nehéz legyőzni. A nyugati falnál megjelenő goblin sámán és csapata azonban már keményebb dió lesz, a harcosok addig ne harcoljanak mással, amíg a sámán nem halott. A Targos-i őrség segítségével sikerül visszaverni a goblin hordát, amit Lord Ulbrec örömmel vesz tudomásul, egyben újabb feladattal bíz meg: meg kell tisztítanunk a várostól délre fekvő Shaengarne Hidat a goblinoktól, hogy a neverwinteri erősítés eljuthasson Targos-ba.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.