2023. január 28., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Icewind Dale II végigjátszás

Közel 10 éve írtam ezt a végigjátszást, de talán ma is jól jön az Elfeledett Birodalmak kalandorainak.

[ ÚJ TESZT ]

Hatodik fejezet

Hatodik fejezet

Verjük le az őröket és menjünk be Severed Handbe. Bent egyből ránk támad egy kisebb csapat, intézzük el őket, majd derítsük fel a szintet. Keressük meg Xaviert, aki hajlandó kiállítani számunkra egy diplomata útlevelet, így már szabadon járhatunk a felső szinteken is. Vashti megkér, hogy derítsük ki, ki vagy mi lopkodja az ételt és beszéljünk a szakáccsal (4. szint). Találkozunk Yshával, aki rossz terveket adott a munkásoknak és az egész szint rosszul lett újjáépítve. Kérjük el a terveket és adjuk oda Kav Lathramnak (2. szint), aki megváltoztatja, hogy illeszkedjen az elvégzett munkálatokhoz. Az első szinten beszélhetünk még Jerrével, aki elmondja, hogy a bejárat melletti démon halhatatlan és ha rájövünk, hogyan kell elpusztítani, öljük meg, mert akkor ők is szabadok lesznek.

A második szinten két mágus megkér, hogy segítsünk elpusztítani egy démont, majd elteleportálnak (fosszuk ki a szobájukat). Dracein nem enged be a szobájába, de nem kell feltétlenül megölni: egy tolvaj képes kifosztani a szobát úgy, hogy ne vegyék észre (érdemes). Vese, a Thay mágus megkér, hogy találjuk ki a teleportok sorrendjét a mágusok tornyának bejáratánál, cserébe a rend tagjaivá avatnak. A teleportokat olyan sorrendben kell aktiválni, hogy egy csillagot adjanak ki (ha a legfelsőtől kezdve, balról jobbra megszámozzuk őket, akkor az 1, 3, 5, 2, 4, 1). A toronyban az első szinten nincs semmi érdekes, viszont a gólemeknek még poénból sem érdemes nekiugrani, mert Orrick egyetlen varázslattal a túlvilágra segíti az egész csapatot. A második szinten találjuk a könyvtárat, ahol begyűjthetjük a Tome of Ilmatert. A torony legfelső szintjén találkozunk Orrickkal, aki megígéri, hogy segíteni fog a démonok elleni harcban, bár nyílt konfrontációba nem fog keveredni. Ő segít megszöktetni az Ormis mellett raboskodó törpét is. Roga Thulc arra kér, hogy gyógyítsuk ki Vylut enyhe tudathasadásából, ehhez először beszéljünk Vyluval, majd a felső szinten levő papoktól szerezzünk be egy gyógyitalt. Keressük meg a Drothan nevű papot, aki elvesztette hitét és készségesen elárul pár dolgot: amíg a lila energiagömb létezik, addig a démonokat nem lehet elpusztítani; a papok tornyában speciális szimbólumok a továbbjutás kulcsai (gyűjtsük össze mindet!) és hogy beszéljünk a Harc Tornyában bebörtönzött Ilmater pappal.

A negyedik szinten találkozunk Rikivel, a drow kereskedővel. Szerinte a barakkban levő katonák túl erősek ahhoz, hogy le tudjuk őket győzni, ezért azt javasolja, mérgezzük meg őket: kell hozzá a Demon Blood, Virulent Agent, Bonding Agent (ezek szanaszét hevernek Severed Handben), majd az egészet össze kell keverni a második szinten található Thay laborban. Az így kapott löttyöt adjuk oda a szakácsnak, aki becsempészi azt az ételükbe. A Harc Tornyában szabadítsuk ki a foglyokat, majd beszéljünk a pappal. Elmondja, hogy létezik egy rituálé, amivel megtörhetjük Iseir és Madae hatalmának és a démonok halhatatlanságának forrását, a kellékek pedig: Tome of Ilmater (Mágusok Tornyának könyvtára), Torals Bonds of Suffering (egy szinttel a börtön felett, egy papnál), Symbol of Ilmater (Severed Hand alsóbb szintjein van, nem emlékszem pontosan), Tears of Suffering (ezt kérjünk a legalsó szinten Jerrétől). Ha minden megvan, végezzük el a rituálét a Papok Tornyának legalsó szintjén álló Ilmater szobornál és a kapott Elven Holy Water-t öntsük bele a harmadik szinten található medencébe. A pap melletti cellában raboskodik Ormis (az eltűnt szerzetes), egy lemure alakjában. Ha megszerezzük az ellenszert a Papok Tornyának legfelső szintjén tanyázó Tyrannar Brutai Martól, akkor ő és néhány társa segíteni fog a végső csatában Iseir és Madae ellen. A Papok tornyának szentélyébe csak akkor tudunk bemenni, ha minden karakterünknél van egy Iyachtu Xvim szimbólum, melyek egy részét a Papok tornyában, másik részét pedig Severed Hand más részein található Xvim papoktól vehetünk el (pl. öljük meg a gömböt védő papokat).

Ha megvannak a szimbólumok, lépjünk a zöld szemekre, melyek elteleportálnak Tyrannar szobájába. Öljük meg, majd adjuk oda az ellenszert Ormisnak. Szerezzük meg a rituálé összes hozzávalóját, majd menjünk a szoborhoz és próbáljuk meg elkészíteni a szenteltvizet. Meglepetésünkre azonban maga Iyachtu Xvim szakítja meg a folyamatot, szövetséget ajánlva nekünk: ha megölünk tíz ártatlan embert (pl. munkásokat), akkor a végső csatában nem fogja támogatni Iseirt és Madaét. Ha a szövetséget választjuk, a testvérpár nem fog tudni megidézni démonokat, ha elutasítjuk, meg kell küzdenünk vele (+5-ös fegyverek előnyben). Én a harcot választottam (majdnem meg is bántam, nem azért, mert annyira nehéz, hanem mert nagyon hosszú), majd miután legyőztem, befejeztem a rituálét és beleöntöttem a szenteltvizet a medencébe. Ezek után már megsemmisíthetjük a démonokat tápláló gömböt, majd magukat a démonokat is. Szóljunk a munkásoknak, hogy szabadon elmehetnek, majd menjünk fel Rikihez, aki elmondja, hogy a testvérek szövetséget akarnak kötni a félsárkányokkal, a küldöttség nemsokára megérkezik a Harc Tornyának tetejére (vásároljunk be nála, mert ezután már nem lesz rá lehetőségünk). Menjünk a Tisztek Tornyába, ahol az arborétumban vegyük el a kulcsot Pudu kapitánytól, majd irány a Harc Tornyának teteje. Éppen a fogadás kellős közepébe csöppenünk, így aztán el kell intéznünk három félsárkányt, egy csapat Kiméra őrt és egy Kiméra mágust.

Most már csak le kell mennünk a lépcsőn, ahol egy mágus vár ránk és elteleportál a testvérpár tróntermébe. Ez a játék legnehezebb csatája (természetesen), Iseir és Madae az idéző mágia mesterei (Summon Monster IX, Gate), előszeretettel használják a különféle szimbólumokat, magas mágia-ellenállással és rengeteg életerővel rendelkeznek. Nekem leginkább a hidegvarázslatok váltak be (Cone of Cold, Freezing Sphere). Természetesen mi is idézzük meg a legerősebb lényeinket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.