2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

IBM SureOne 4614 FC3 POS-terminál

Egy gép, ami szó szerint a nap 24 órájában az emberek szolgálatában áll.

[ ÚJ TESZT ]

Külcsín

Ha ránézek a gépre, akkor csak azt tudom mondani: iszonyú robosztus a felépítése. Látszik, hogy a mindennapi tartós használatra tervezték, gyakorlatilag elpusztíthatatlan az egész szerkezet.

[Nagyobb változat]

A bal oldalon nincs semmit érdekesség, csupán egy szellőzőrács gubbaszt magányosan az oldalsó burkolaton.

[Nagyobb változat]

Jobb oldalon úgyszintén nincs szinte semmi, csak a tápegység hűtőventilátorának rácsa kapott itt helyet.

[Nagyobb változat]

Elöl, egy lehajtható ajtó mögött találjuk a gép egyetlen adatbeviteli eszközét, a floppy-meghajtót. A meghajtó mellett jobbra kapott helyet a bekapcsolt állapotot és a HDD-aktivitást jelző LED, valamint a főkapcsoló.

[Nagyobb változat]

Hátul, kissé nehezen elérhető helyen vannak a csatlakozók, melyek balról jobbra haladva a következők: monitor tápcsatlakozója, bemenő tápcsatlakozó, D-Sub, kasszafiók csatlakozója, vevőkijelző csatolója, PS2 egér, PS2 billentyűzet, UTP-csatlakozó, nyomtatóport, COM A-B-C-D csatlakozók (ezekből a C és a D kapott +5v-os és +12v-os tápellátást is).

[Nagyobb változat]

[Nagyobb változat]

Felül található a billentyűzet és a nyomtatóegység. A billentyűzet 96 gombot tartalmaz, köztük a hosszú í is megtalálható. Hosszútávon nem lehet vele gépelni, mert nagyon kényelmetlen rajta a gépelés. Csak rövid szövegek, szavak begépelésére alkalmas a tasztatúra. Ellenben nagyon strapabíróan alakították ki az egész klaviatúrát.
A nyomtatóegység Star gyártmány és maximum 40 karaktert képes nyomtatni egy sorba, szöveges üzemmódban. A fiscal-modul minden bekapcsolásnál a következő szöveget küldi a nyomtatóra, ha nincs semmi probléma:

FSC0003
KASSZA ÜZEMKÉSZ
éééé.hh.nn óó:pp (ide az aktuális dátumot és a pontos időt nyomtatja)

[Nagyobb változat]

Szintén a felső burkolatra rögzítve találjuk meg a monitort, amely monokróm és 64 szürkeárnyalatot tud megjeleníteni.

[Nagyobb változat]

A monitor és a nyomtató között, a burkolat hátulsó részébe erősített oszlopon foglal helyet a vevőkijelző. Fluoreszcens (fluoreszcencia: valamilyen hatásra - de nem hőhatásra - kibocsátott fény, amely azonnal eltűnik, mihelyt az energiaforrás kikapcsol) elven működik és 2 sorban 20 karaktert képes megjeleníteni. Minden egyes bekapcsolásnál a terminál ezt is leteszteli. A fotókon nem látszik, de sajnos egy picit már be van égve.

[Nagyobb változat]

[Nagyobb változat]

[Nagyobb változat]

[Nagyobb változat]

[Nagyobb változat]

Az utolsó oldalon láthattok rövid jellemzést a gép belső alkatrészeiről és itt olvashatjátok a végszót is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.