2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

i7-2600 vs 6700k

CPU-erőben a 6700k nagyjából 50-60 százalékkal gyorsabb, mint az i7-2600: megéri a cserét, ha az ember ki tudja használni.

[ ÚJ TESZT ]

Játékok

Csak két játékkal teszteltem, amiből mind a kettő képes több szálat kihasználni. Tudom, hogy jó lenne valami egy szálat használó játék is, de amikor MMO-val (World of Tanks) próbálkoztam minden esetben más eredményt adott. Ez köszönhető a többi játékosnak, akik nem képesek mindig ugyanazt az útvonalat bejárni a kedvemért.

Far Cry 3 alatt elég jelentős gyorsulást sikerült elérni. Nem gondoltam, hogy 1920x1080, ultra részletesség és 4x MSAA mellett a GTX760 nincs kihajtva. A minimum nem változott, de az átlag nagyon szépen emelkedett.

A játék alatt megfigyelhető mikrolag is csökkent, hogy ezt kimutassam a képek közötti késleltetésről is készítettem egy grafikont. Jól látható, hogy a 6700k-hoz tartozó piros görbe sokkal jobb. Alacsonyabb a késleltetés és tüskékből is kevesebb van.

A Crysis 3 sokkal GPU-limitesebb. A minimum érték javul csak érezhetően, míg az átlag változása szinte hibahatáron van.

Valahogy mégis sokkal simábbnak éreztem az új gépen a játékot. Először azzal ütöttem el, hogy biztos csak azért, mert ezt akarom látni, ha már ennyit költöttem rá. De a késleltetési görbe már igazolja azt, amit érzek. Nagyon szép vegyes limit van az i7-2600-zal, amit az új processzorral eltolódik a GPU limit felé. Az új processzorral szépen kisimul a késleltetési görbe, ugyanis az kényelmesen ki tudja szolgálni a GTX760-at.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.