2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Honda Civic Hybrid akkucsere

Egy Honda Civic Hybrid akkumulátorcsere története avagy bruttó 750.000 forint egy alkatrészért.

[ ÚJ TESZT ]

Összeszerelés

Az új akksira kicsomagolás után felkerült a réginek a „feje”. Ebbe a fejbe kellett a 3 hőszenzort csatlakoztatni, valamint az alatta lévő sínrendszerrel „tartotta a kapcsolatot”. Ez a sínrendszer kötötte össze az adott pálcákat 1 akkumulátorrá. A fej átszerelése is pár csavar volt, meg kis kézügyesség. Zökkenőmentesen ment minden. Ezután az akkumulátort visszahelyezték a helyére. Majd bekötötték a vezetékeket. A teljes művelet nem volt több 40 percnél.

Mivel az akkumulátor típusa más volt, mint a réginek, ezért szoftverfrissítés következett. Ezt követően elindították a benzinmotort, hogy töltse fel az akkumulátorokat. Teljesen üresről kb. 15-20 percig tartott, míg alapjáraton feltöltődött. Persze a végén 3000-es fordulaton rásegítettek.

Majd rövid öndiagnosztika, villanymotor – benzinmotor összehangolás (automatikusan elektronika végezte) után elmentünk egy tesztkörre, hogy minden jó-e. Ki autópályára, gyorsítás, lassítás, minden olyan volt, mint újkorában. Egy 130 km/h-ról 40-re lassítás nem töltötte fel teljesen az akkukat, sokkal több fért bele, valamint több ideig is tudott rásegíteni. Így hát visszamentünk a műhelybe, ahol a maradékot is visszaszerelték, és mehettem is fel az ügyfélváróba, a szervizkönyvbe pecsételgetni. Itt megtudtam, hogy az akkumulátor kb. bruttó 750 ezer Ft volt.

Ezért nem osztogatja csak úgy a Honda, de mindez nekem egy fillérbe se került, mivel garanciálisan javították. Úgy érzem, azért ritka manapság ekkora összegben garanciális javítás egy kb. 2.7-3.2 milliót érő autón.

Ha tetszett, bonts egy sört…

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.