2020. június 7., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Huami Amazfit GTR: elegáns és sportos

Egy elegáns sportóra, amely remek társ sportolás közben, de öltönyt húzva is tökéletesen illik hozzád.

[ ÚJ TESZT ]

Hirdetés

Sport módok, alváskövetés, pulzus mérés, üzemidő

Az Amazfit GTR 12 sportolási tevékenységet ismer: szabadtéri futás, séta, kerékpározás, futópad, beltéri kerékpározás, kül- és beltéri úszás, elliptikus tréner, hegymászás, terepfutás, síelés és súlyemelés. Itt jön az Amazfit GTR egyetlen komoly kritikája, amit a GPS kapcsán kell megemlíteni. Volt olyan, hogy a Duna közepén járkáltam és a háztetőkön kerékpároztam az óra térképes nyomvonala szerint. Hízelgő az órától, hogy ilyen szuper képességekkel ruházott fel, de sajnos vízen járni nem tudok és csak E. T., a földönkívüli röpködött a bicajával. Szerencsére a v1.3.4.14 firmware frissítés után a csigalassú pozíciószerzés és iszonyat pontatlan nyomkövetés nagymértékben javult.

Az alváskövetés jól működik, reális képet ad az éjszakai alvás milyenségéről. Az előzményekben visszanézhetjük akár több évre visszamenőleg is az alvási statisztikánkat, ahogyan az a képen is látható, nálam az eddig használt Bip előzményei is szerepelnek.

A készülékbe épített BioTracker PPG optikai pulzusmérő szenzor fotopletizmográfiai (PPG) módszerrel méri a viselő pulzusát, vagyis a zöld fénnyel megvilágított bőr alatti erekben áramló vér sebességéből kalkulálja a pulzust. Nyugalmi pulzus mérésekor az értékek pontosak voltak, ezt egy hitelesített vérnyomásmérővel teszteltem. Figyelembe kell venni, hogy a PPG módszer esetén korlátozott penetrációs mélységgel kell számolni, azaz inkább a felszíni véredények méréséről van szó, amelyek érzékenyek a bőr hőmérsékletére. Futópadon történő futáskor, ahogy növekedett az intenzitás, úgy romlottak az eredmények, ezt egy Polar mellkasöv pulzusmérővel néztem, amely az EKG-val egyenértékű pulzusszám jeleket küldött a pad LED kijelzőjére. Az eltérés 5-10% volt, ezen csodálkozni nem kell, ez a technológia ennyit tud, órától függetlenül. A pulzusérzékelés lehet 24 órás, csak alvás közben működő, vagy akár ki is kapcsolhatjuk. Az érzékelési gyakoriság 1, 10 vagy 30 perc között állítható.

Üzemidő tekintetében brillírozik a kicsike, a Huami szerint a 410 mAh kapacitású akkumulátor akár 24 napig is kitart. Kikapcsolt Bluetooth és pulzusmérés esetén a GTR 74 napig is elketyeg töltés nélkül. Saját méréseim szerint is a 3-4 hetes üzemidő lazán meg van. A teljes feltöltés körülbelül 2 órát vesz igénybe, ami teljesen rendben van.

Hibaként a nem túl acélos GPS és az értesítések szövegében lévő „ő” és „ű” betűk, valamint az Emojik kérdőjellel való helyettesítése róható fel.

A Huami Amazfit GTR kiváló okosóra alapvető tulajdonságokkal, gyönyörű kijelzővel, hosszú üzemidővel és szép klasszikus kialakítással. A készülék tökéletes azok számára, akik aktív életet élnek, de a rendszeres sportoláshoz a jelenleg pontatlan GPS miatt nem a legjobb választás.

A Huami Amazfit GTR az ingyenes EU Priority Line (DPD) szállítást választva, amely vám- és áfamentes küldést biztosít, most 150 USA dolláros áron – ami biztosítással együtt nagyjából 45 ezer forintnak felel meg – vásárolható meg.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.